Κρούγκμαν: Υπέρ του Grexit η Γερμανία

Δριμεία κριτική στη στάση που τηρεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα, σχετικά με την παράταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας, άσκησε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, μέσα από το προσωπικό του blog στους «New York Times».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η γερμανική ηγεσία κάνει μια προσπάθεια προκειμένου «να οδηγηθεί η Ελλάδα έξω από το ευρώ, αμέσως τώρα».

Ο κ. Κρούγκμαν υποστηρίζει πως η ελληνική πρόταση δεν είναι «κωλοτούμπα», όπως την παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά μια προσπάθεια την κυβέρνησης (για την οποία τονίζει ότι δεν έχει «βάθος πάγκου» σε επίπεδο τεχνοκρατών) να «αγοράσει» λίγο χρόνο για να διαπραγματευτεί αργότερα τους όρους της νέας οικονομικής στρατηγικής.

«Από την άλλη, η Γερμανία, επιδιώκει να αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη εγκατάλειψη των προεκλογικών του υποσχέσεων. Μήπως οι Γερμανοί πιστεύουν ότι αυτό είναι πιθανό; Υποψιάζομαι όχι» προσθέτει ο νομπελίστας οικονομολόγος και συμπληρώνει: «Αυτό μου φαίνεται σαν μια προσπάθεια να αναγκάσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ, τώρα. Η γερμανική πολιτική είναι αντικειμενικά υπέρ του Grexit».

Μάλιστα, ο Πολ Κρούγκμαν υπογραμμίζει ότι «η γερμανική πολιτική είναι, δεδομένων των συνθηκών, υπέρ της Χρυσής Αυγής».

Καταλήγοντας ο Αμερικανός οικονομολόγος και συγγραφέας τονίζει πως είναι σημαντικός ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη διαπραγμάτευση, ενώ σημειώνει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA, ακόμα και στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: