Η «Λουφτβάφε» πάνω από την Ακρόπολη

Εντάξει τα κατάφερε η Γερμανική κυβέρνηση, να απομονωθεί με τις ακρότητες που θέλει να επιβάλλει ο κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα, και επομένως το επόμενο βήμα των Γερμανών είναι ή να κάνουν «κωλοτούμπα» ή να… μας κηρύξουν τον πόλεμο.

Ο κύριος Σόιμπλε διέταξε τους υφισταμένους του στο σημερινό Euroworking group να πουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μόνο ένα δρόμο: να ακολουθήσει το Μνημονιακό πρόγραμμα μέχρι τέλους, έως εξοντώσεως της κοινωνίας, της δημοκρατίας  και της οικονομίας και να καταργήσει τις νέες ελληνικές θέσεις, τις οποίες πριν λίγες μέρες -κατά σύμπτωση- υπερψήφισε και υποστηρίζει με πρωτοφανή ενότητα ο ελληνικός λαός.

Συγκεκριμένα τα υπηρεσιακά στελέχη του κ. Σόιμπλε είπαν ότι από σήμερα η ελληνική Βουλή απαγορεύεται να διανοηθεί να ψηφίσει τους νόμους που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις (10/2/2015), και ότι απαγορεύεται να διαχωρίζεται -εκ θεού, προφανώς- η συνέχιση της επιβολής των καταστροφικών όρων του Μνημονίου από το ισχύον χρηματοδοτικό – δανειακό πρόγραμμα. Με λίγα λόγια η «Λουφτβάφε» του κ. Σόιμπλε απαγορεύει τη «γέφυρα» των 6 μηνών χωρίς μνημονιακά μέτρα που ζητά η ελληνική κυβέρνηση. Απαγορεύουν τα «Πάντσερ» του γερμανικού ΥΠΟΙΚ να προετοιμαστεί και να συμφωνηθεί με την Ε.Ε. ένα νέο συνολικό σχέδιο επιβίωσης και ανασυγκρότησης της Ελλάδας μέσα σε ένα πλαίσιο ανάκαμψης ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικονομίας και αντιμετώπισης του διαρκώς διογκούμενου δημοσίου χρέους, παντού στην Ευρώπη.

Δηλαδή, η γερμανική αλαζονεία καταφανώς θέτει σε πραγματικό κίνδυνο όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την τύχη ολόκληρης της ευρωζώνης, τη μοίρα της ίδιας της Ενωμένης Ευρώπης, όπως τη σχεδίασαν οι ιδρυτές της. Ακριβώς γι αυτό η γραμμή Σόιμπλε έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στον κυβερνητικό συνασπισμό που κυβερνά τη Γερμανία (βλέπε τη σημερινή στάση των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών), και οπωσδήποτε στις περισσότερες δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και τις κυβερνήσεις των άλλων 18 χωρών της ευρωζώνης.

Μόνο το πολιτικό χαρακίρι, η μεγαλοπρεπής «κωλοτούμπα» και η αποχώρησή του από την πολιτική ή η… εισβολή της «Βέρμαχτ» στην Ελλάδα έχουν απομείνει πλέον ως επιλογές για τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας και τους βιομήχανους και τους τοκογλύφους των «διεθνών αγορών» που εκπροσωπεί.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: