Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε με τον Υπ. Εργασίας Π. Σκουρλέτη και τον αν. Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου, τη Γενική Γραμματέα Μαριλένα Κατσίμη και τα μέλη Α. Γυπάκη, Ν. Νταουντάκη, Δ. Τρίμη και Δ. Τσαλαπάτη, συναντήθηκε την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 με τον Υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.
Ο Υπουργός Εργασίας δεσμεύθηκε ότι θα ενισχυθεί ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας με την εντατικοποίηση των ελέγχων, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας και της εργασίας με «μπλοκάκι», που υποκρύπτει μισθωτή σχέση.

Δεσμεύθηκε εξάλλου για την επαναφορά του θεσμού της υποχρεωτικότητας της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της επεκτασιμότητάς τους.
Από τη δική του πλευρά, ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεσμεύθηκε για την στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από το PSI.
O κ. Στρατούλης εγγυήθηκε ότι ο Οργανισμός θα εξακολουθήσει να επιτελεί το κοινωνικό και ασφαλιστικό του έργο και, όσον αφορά στα λεηλατηθέντα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έχει ανακοινωθεί και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, θα αποκατασταθούν σταδιακά μέσω ενίσχυσης της δημόσιας χρηματοδότησής τους από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης που θα συσταθεί για αυτόν τον σκοπό.
Κοινή δέσμευση και των δυο Υπουργών ήταν η ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ, η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης των δημοσιογραφικών ταμείων και η ασφάλιση των δημοσιογράφων που εργάζονται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες στα ασφαλιστικά ταμεία του Τύπου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: