Προπαγάνδα στην πρωινή ζώνη του ραδιοφώνου

της Αντας Ψαρρά

Μια έξοχα πολιτική επιχειρηματολογία τύπου «Ντα Κάπο» (το καφενείο στο Κολωνάκι τόπος παραγωγής «ρεπορτάζ») αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες στον ραδιοσταθμό του ΔΟΛ.

Βλέποντας οι σχολιαστές την κυβέρνηση να… καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις και να μην καταλήγει σε συμφωνία μέσω της πολυπόθητης «κωλοτούμπας», άρχισαν την τρομοκρατία περί δραχμής.

Το ενδιαφέρον της άποψης των έγκυρων σχολιαστών έγκειται στο ότι προκειμένου να μπορούν άνετα να μιλήσουν (μετά) για την κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ τον καλούν μετ’ επιτάσεως να κάνει την κωλοτούμπα.

Με δυο λόγια, και στις δύο περιπτώσεις είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν μύδρους είτε για την αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ είτε για την κωλοτούμπα του.

Σε κάθε περίπτωση, δηλαδή, ό,τι και να κάνει η σημερινή κυβέρνηση θα είναι σε βάρος της, σύμφωνα με τους σχολιαστές.

Το δεύτερο επιχείρημα που επιστρατεύεται είναι ότι δεν ανακοινώνονται αριθμοί. Χωρίς αριθμούς δεν γίνονται διαπραγματεύσεις, τονίζουν.

Ξεχνάνε βέβαια ότι όλο το προηγούμενο διάστημα τους αριθμούς τούς έδινε αποκλειστικά η τρόικα ενώ οι ίδιοι δεν έμπαιναν στον πειρασμό ούτε να τους αμφισβητήσουν ούτε καν να τους αναφέρουν.

Στο μεταξύ, αν πήγαιναν να διαβάσουν τους αριθμούς όχι στις ιστοσελίδες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στα έγκυρα οικονομικά sites θα διαπίστωναν έκπληκτοι ότι οι αριθμοί δεν έβγαιναν ποτέ και ότι το βαρέλι δεν είχε καν πάτο.

Για παράδειγμα, τα 200 εκατομμύρια που θα εξοικονομούσε το κράτος από τις επικουρικές συντάξεις ήταν λιγότερα από την υποχρεωτική εισφορά των αφορολόγητων εφοπλιστών που κατάργησε ο Σαμαράς. Το 1 δισ. από το κόψιμο άλλων συντάξεων είναι λιγότερο από τα μαύρα χρήματα του λαθραίου πετρελαίου.

Τέτοια είναι τα νούμερα αλλά ποιος τα λογαριάζει;

ΥΓ.: Όσο για το όψιμο ενδιαφέρον για την Αμυγδαλέζα, που μοναδικό αντικείμενο είχε για τον σταθμό του ΔΟΛ την κατατρομοκράτηση του κόσμου από τον «κίνδυνο» να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι πρόσφυγες αντί να κρατούνται παράνομα σε άθλια κρατητήρια, είναι παλιό, γνωστό και προκαλεί τις γνωστές ναζιστικές αντιδράσεις που άρχισαν ξανά να εγκληματούν στο κέντρο της Αθήνας. Μετά θα πέσουν ξανά οι σχολιαστές από τα σύννεφα όταν μάθουν ότι η επόμενη επίθεση των ταγμάτων εφόδου είχε κι άλλα αθώα θύματα, όπως αυτά του Σαββάτου.

– See more at: http://left.gr/news/propaganda-stin-proini-zoni-toy-radiofonoy#sthash.qJgwGJCk.dpuf

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: