«Όχι παιχνίδια με τον ΕΔΟΕΑΠ» – Ανακοίνωση της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος

imagesΤο συντονιστικό της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος για τον ΕΔΟΕΑΠ

Σχετικά με τον θόρυβο και την πυροδότηση της αγωνίας των ασφαλισμένων για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, η Συσπείρωση οφείλει να υπογραμμίσει τα εξής:

α.    Ο ΕΔΟΕΑΠ όπως και όλοι οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, μετά τις διαδοχικές αφαιμάξεις των αποθεματικών του (με κορυφαία «πράξη» τη ληστεία με το PSI), έχει περιέλθει σε δεινή θέση. Τα σωματεία μας σε συνεργασία με τη διοίκηση του Οργανισμού οφείλουν να διεκδικήσουν μαχητικά λύσεις αποκατάστασης που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του.

β.    Το πρόβλημα είναι επείγον και απαιτεί δράσεις και παρεμβάσεις, κανείς όμως δεν πρέπει να παίζει με τις αγωνίες όλων των ασφαλισμένων, και κυρίως των απόμαχων της εργασίας, ψελλίζοντας ή υπαινισσόμενος λέξεις όπως «χρεωκοπία» ή «κατάρρευση».

Τα υπάρχοντα αποθεματικά του Οργανισμού δίνουν τα χρονικά περιθώρια για την αντοχή του μέχρι να αποδώσουν οι λύσεις που οφείλουμε όλοι μαζί να επιβάλουμε αμέσως.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος καλεί όλους τους υπεύθυνους και ειδικά τους εκλεγμένους των Ενώσεων στο Ταμείο να ολοκληρώσουν το έργο τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια για προφανείς προεκλογικές (μήπως και πολιτικές;) σκοπιμότητες.

Σε κάθε περίπτωση τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να παιχτούν στα ζάρια οι κατακτήσεις μας στο κρίσιμο ζήτημα της ασφάλισης.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: