Απολύονται οι αθλητικοί συντάκτες στο «Έθνος»

Νέα ήθη στον χώρο της δημοσιογραφίας, με τους εκδότες να σκέφτονται όλο και πιο απίθανα πράγματα ενάντια στους εργαζομένους.

Τελευταίο παράδειγμα η εφημερίδα «Εθνος» του ομίλου Μπόμπολα. Με μια ευφάνταστη κίνηση η ιδιοκτησία πρότεινε στους αθλητικούς συντάκτες, σε όλους τους, γύρω στα 20 άτομα, να απολυθούν! Να δεχτούν την απόλυσή τους και την επαναπρόσληψή τους αμέσως μετά με τον μισό μισθό από αυτόν που έπαιρναν έως τώρα.

Οσο για τις νόμιμες αποζημιώσεις τους, που δεν ξέρουμε πια με τόσους μνημονιακούς νόμους πόσο μικρές μπορεί να είναι αυτές, οι απολυμένοι-εργαζόμενοι θα πάρουν άμεσα το 30% αυτών και το υπόλοιπο ποσό σε 12 μηνιαίες δόσεις. Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν την πρόταση διαμηνύοντάς το μέσω της διεύθυνσης στην ιδιοκτησία. Σήμερα στις 2 το μεσημέρι περιμένουν την απάντηση του Φώτη Μπόμπολα ώστε να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Γενικώς ο Ομιλος Μπόμπολα εφευρίσκει τέτοιες «καθαρές» λύσεις για τους δημοσιογράφους του και δη τους αθλητικογράφους. Παράδειγμα ο ραδιοσταθμός «Sentra 103,3» που ανήκει στον όμιλο εδώ και χρόνια (πλέον, κατά 50% μόνο). Τι είχε κάνει λοιπόν ο κ. Μπόμπολας; Εβαζε τους αθλητικούς συντάκτες των εφημερίδων του, του «Εθνους» και του «Goal», να δουλεύουν δωρεάν στο ραδιόφωνό του. Ηταν υποχρεωμένοι να το κάνουν χωρίς να παίρνουν κάτι περισσότερο. Ευχαριστημένοι πρέπει να είναι. Θα μπορούσε να τους έβαζε να πληρώσουν κιόλας.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: