Στο «Βήμα FM» του ΔΟΛ διαβάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» του ΔΟΛ;

Δουλειά έπιασαν από το πρωί οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ για να χλευάσουν (πετυχημένα κάποιες στιγμές) τη νέα κυβέρνηση.

Λογικό και αναμενόμενο μια και η φιλόξενη αυτή γωνιά του ραδιοφώνου σε φωνές όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, με «άλλοθι» τον Πέτρο Τατσόπουλο, μας είχαν συνηθίσει στον καθημερινό υπερθεματισμό της «ρεαλιστικής» πολιτικής Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η «εναλλακτική» φωνή ειδικά του κ. Χιώτη που υποτίθεται ότι ήταν μετριοπαθής με τον ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκε στην καλύτερη περίπτωση στο «σιγά μην κάνει όσα λέει όταν αναλάβει».

Η δε αγαπημένη έκφραση του Γ. Παπαχρήστου για το «αριστερό αγόρι» ήταν το καθημερινό σλόγκαν, βαρετά επαναλαμβανόμενο, μήπως και… πιάσει. Δεν έπιασε, όπως αποδείχτηκε.

Όλα αυτά είναι θεμιτά και αναμενόμενα για τον συγκεκριμένο «έγκυρο» σταθμό.

Το δυσάρεστο είναι ότι ανάμεσα στη σαφή πολιτική τοποθέτηση και στα αστειάκια ξεγλιστρούν «αθώα» ψέματα, ανακρίβειες και προσβλητικά προσωπικά σχόλια.

Ολίγα σημερινά δείγματα:

Ψέμα 1: «Η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων θα αναστατώσει τους μαθητές και θα δώσει δουλειά στα φροντιστήρια. Ο νόμος για την εκπαίδευση είχε ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία. Οι μισοί καθηγητές συμφωνούν με την τράπεζα θεμάτων».

Αλήθεια: Στον Νόμο Διαμαντοπούλου δεν υπήρχαν οι αλλαγές που ψήφισαν πρόσφατα και με ισχνή πλειοψηφία μόνο η Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με κατεύθυνση την ώθηση στην ιδιωτική παιδεία. Τα φροντιστήρια πανηγύρισαν με την τράπεζα θεμάτων διότι τα παιδιά από τα υποβαθμισμένα δημόσια σχολεία για να ανταγωνιστούν τα παιδιά των ακριβών ιδιωτικών θα έπρεπε να πληρώνουν διπλά φροντιστήρια. Μη μπορώντας δε οι περισσότεροι γονείς να αντεπεξέλθουν, τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να σπουδάσουν. Τόσο απλά!

Ψέμα 2: «Γιατί ο Βαρουφάκης δεν είπε απλά ότι θα επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες και είπε ότι δεν θα πάρει συμβούλους και έτσι θα εξοικονομήσει χρήματα; Για 5-6 συμβούλους δεν θα πλήρωνε φυσικά τα ίδια με αυτά που θα κοστίσουν οι καθαρίστριες»

Αλήθεια: Οι σύμβουλοι των αρεστών πρώην υπουργών της δημοσιογραφικής αυτής ομάδας είχαν, όπως προκύπτει, πάνω από 20 συμβούλους στο υπουργείο και το σύνολο των αμοιβών τους μπορεί και να ξεπερνούσε εκείνο των καθαριστριών.

Ψέμα 3: «Ο Δρίτσας είπε ότι θα διακοπεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και θα αναθεωρηθεί η σύμβαση με την Cosco».

Αλήθεια: Προφανώς και δεν είπε αυτό ο υπουργός Ναυτιλίας. Μίλησε για τη διακοπή της πλήρους ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά και επανεξέταση όρων της νέας συμφωνίας. Θυμίζουμε δε στους καλούς συναδέλφους ότι το ίδιο έχει ζητήσει και ο νέος δήμαρχος Πειραιά αλλά και όλοι οι φορείς της πόλης. Όσο για την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας ζητάει –όπως είναι φυσικό- να προστατευτούν τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών. Οι συνάδελφοι τι ακριβώς ζητάνε;

Σεξισμός: Ο Ομπάμα είπε στον Τσίπρα να προσέχει την πρωθυπουργό της Δανίας γιατί βγάζει selfies και κινδυνεύει κι αυτός να «τιμωρηθεί» από τη γυναίκα του όπως τιμωρήθηκε και ο ίδιος.

Ασχολίαστο!

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: