Τσεκουράτες περγαμηνές

Τσεκουράτες περγαμηνές
12 Μαΐου 1985. Ο Βορίδης εν δράσει κατά του εσωτερικού εχθρού

Προτού αναδειχθεί ηγετικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τριετία, ο Μάκης Βορίδης είχε σταδιοδρομήσει επί δεκαετίες στα αντίστοιχα κλιμάκια της ελληνικής Ακροδεξιάς.

Ως μαθητής κι εν συνεχεία απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών καθοδηγούσε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 την παράταξη «Ελεύθεροι Μαθητές», κατηχώντας τους μαθητές των «καλών» σχολείων της πρωτεύουσας στον «εθνικοσυνδικαλισμό της Δεξιάς» ως αντίπαλο δέος στον «ταξικό διχασμό» που απειλούσε τα προνόμιά τους.

Σύμφωνα με ιστολόγια του «χώρου», οι Ε.Μ. προσπάθησαν να αποκτήσουν προσβάσεις στα δυτικά προάστια μέσω της Ναζιστικής Οργάνωσης Παναθηναϊκών Οπαδών (ΝΟΠΟ), δίχως όμως επιτυχία. Τον Δεκέμβριο του 1984 ο Βορίδης ανέλαβε γενικός γραμματέας της Νεολαίας ΕΠΕΝ, του κόμματος που ίδρυσε και διηύθυνε από τον Κορυδαλλό ο έγκλειστος δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, διαδεχόμενος σ’ αυτό το πόστο τον μετέπειτα φίρερ της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

14 Μαρτίου 1985. Ο Μάκης Βορίδης απευθύνεται στη Γ.Σ. των φοιτητών της Νομικής, που τον διέγραψε από τον σύλλογο ως φασίστα

Λίγους μήνες αργότερα, στις 14 Μαρτίου 1985, διαγράφηκε ως φασίστας από τον φοιτητικό σύλλογο της Νομικής. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαγραφή του διαδραμάτισε η φοιτητική παράταξη της Ν.Δ., με βασικό συνδικαλιστή τον Κώστα Χατζηδάκη.

Ως γ.γ. της Νεολαίας ΕΠΕΝ, ο Βορίδης πρωταγωνίστησε σε σειρά βίαιων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από τη γνωστή φωτογραφία του με το τσεκούρι, τραβηγμένη στη διάρκεια μιας απρόκλητης επίθεσης του ίδιου και των συναγωνιστών του εναντίον άοπλης διαδήλωσης, κατά την οποία ρίχτηκε από τα γραφεία της ΕΠΕΝ ακόμη και βόμβα μολότοφ μπροστά στα ΜΑΤ, δίχως την παραμικρή έννομη συνέπεια (12.5.1985), αξιοσημείωτη είναι η -επίσης απρόκλητη- επιδρομή τους στη Νομική, όταν τραυμάτισαν με λοστούς και στιλέτα έξι τουλάχιστον αριστερούς φοιτητές (22.4.1986).

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: