Οι εκλογές της 25ης Γενάρη δεν θα είναι απλά άλλη μία εκλογική διαδικασία. Δεν θα είναι ακόμη μια συνηθισμένη αντιπαραθεση μεταξύ δύο μεγάλων κομμάτων. Αυτές οι εκλογές είναι μια μάχη για την ύπαρξη ή όχι της νέας γενιάς στο αύριο. Ένας αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια. Η ταξική μονομέρεια των κυβερνήσεων των Μνημονίων, η εσωτερική υποτίμηση και η λιτότητα μετέτρεψαν τη νεολαία σε μια «χαμένη γενιά». Έξι στους δέκα νέους είναι άνεργοι, ενώ η επισφάλεια και οι μισθοί των 300 ευρώ είναι καθεστώς. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 100.000 νέοι επιστήμονες ζουν και εργάζονται μόνιμα στο εξωτερικό. Δημοκρατία και ελευθερίες καταργήθηκαν.

Οι νέοι δημοσιογράφοι, στους οποίους ανήκω,  δεν αποτελούν εξαίρεση. Μάλλον στυγνή επιβεβαίωση του κανόνα. Η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων κάτω των 30 ετών εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας σε σάιτ, εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια. Ατομικές συμβάσεις, μαύρη εργασία, πληρωμή με το κομμάτι, κανένα ασφαλιστικό και εργασιακό δικαίωμα είναι η συνθήκη σήμερα για τους νέους δημοσιογράφους.

Αυτός ο εφιάλτης στις 25 Ιανουαρίου τελειώνει.

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για όλους τους λόγους του κόσμου, η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ  είναι μονόδρομος για την ιστορική αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Ήρθε η ώρα η αξιοπρέπεια και η ελπίδα να έρθουν ξανά για τους νέους και τις νέες, για να γυρίσουν πίσω οι φίλοι μας, για να ζήσουμε και όχι να επιβιώνουμε. Με τους νέους και τις νέες στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, το παλιό τελειώνει, το νέο είναι ήδη εδώ!