Η σπέκουλα με τη «φυγή των καταθέσεων»

Ένα παλιό καλαμπούρι λέει ότι στην Ιαπωνία και στην Ελλάδα είναι αδύνατον να δουλέψουν …μυστικές υπηρεσίες. Στην πρώτη, γιατί δεν μιλάει κανείς και στη δεύτερη, τη χώρα μας, διότι όλοι μιλάνε ασταμάτητα για όλα. Πως λοιπόν θα έχει …ξεκινήσει το bank run τόσες βδομάδες μετά τις γελοιότητες της νεοδημοκρατικής πανικόβλητης ηγεσίας και δεν θα γνωρίζουμε το ύψος της φυγής των καταθέσεων; Σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε. και της Ελληνικής Δημοκρατίας κάθε τράπεζα που λειτουργεί στη χώρα οφείλει  να μεταβιβάζει στην Τράπεζα της Ελλάδος (και από ‘κει στο υπουργείο των Οικονομικών, όποτε τα χρειαστεί), όλα τα στοιχεία της κίνησης όλων των καταθέσεων και ιδίως όσα χρήματα μεταφέρονται σε λογαριασμούς τραπεζών του Εξωτερικού.

Αυτό με πρόχειρους υπολογισμούς σημαίνει ότι στην Ελλάδα γνωρίζουν αν υπάρχει κάποια αξιοπρόσεκτη ή ανησυχητική μεταβολή στην κίνηση κεφαλαίων, κάπου 200 ανώτεροι υπάλληλοι και ασφαλώς οι ίδιοι οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Προς τί λοιπόν όλη αυτή η μυστικοπάθεια, η σπερμολογία των κατ’ επάγγελμα …παπαγάλων της Συγγρού και η σχετική σπέκουλα με τη «φυγή των καταθέσεων», όταν όλοι ξέρουμε ότι πριν τις διπλές εκλογές του 2012 είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό κάπου 12 δισ. ευρώ, ενώ τώρα συζητάμε (και πρέπει να απαιτήσουμε διαφάνεια στα στοιχεία) για αναλήψεις συνολικού ύψους 4,5 δισ. ευρώ, αλλά βεβαίως σε συνθήκες Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου όπου οι περισσότερες αναλήψεις των πολιτών από τις τράπεζες προορίζονται για φόρους, χαράτσια, μισθοδοσίες, δώρα Χριστουγέννων και γιορτινή κατανάλωση στο εσωτερικό.

Πάντως, όσοι φιλοκυβερνητικοί εσκεμμένα, και όσοι επηρεάστηκαν από την κινδυνολογία της Ν.Δ. και άλλων μνημονιακών δυνάμεων -περί «πολιτικής αβεβαιότητας» που δήθεν φέρνει η επερχόμενη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ- και έχουν βγάλει (κι άλλα) λεφτά αυτόν τον καιρό εκτός συνόρων, είναι καταγεγραμμένοι επισήμως στα μηχανογραφικά κέντρα όλων των τραπεζών στην Ελλάδα και προφανώς στα κεντρικά του κ. Στουρνάρα και του κ. Χαρδούβελη. Αυτοί εκεί, και στο Μαξίμου, ξέρουν τα πάντα για τα λεφτά των πάντων… Ξέρουν ότι ο λαός δεν έχει πια κομπόδεμα και ξέρουν ποιοί διώχνουν, αφορολόγητα, το προϊόν της λεηλασίας της χώρας.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: