Αντ. Νταβανέλλος: «Η κοινωνία είναι το μεγαλύτερο «όπλο» του ΣΥΡΙΖΑ»

Καλεσμένος στο στούντιο του «Κόκκινου» από τον Διονύση Ελευθεράτο, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (στη Β’ Αθηνας), συνάδελφος δημοσιογράφος, Αντώνης Νταβανέλλος μιλάει για τις εξελίξεις στην Γαλλία, αλλά και για την ελληνική πραγματικότητα, απαντώντας και στα ερωτήματα των ακροατών σχετικά με τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην δολοφονική επίθεση στο Charlie Hebdo και στις αντιδράσεις των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στους τζιχαντιστές και την τρομοκρατία, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση των Ευρωπαίων, καθώς και οι ίδιοι συνεισφέρανε στην ανάπτυξη του φαινομένου, μέσα από τη συμμετοχή τους σε πολέμους στη Μέση Ανατολή.
«Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν (π.χ. εξέγερση στα προάστια του Παρισίου) αλλά κανείς δεν τις έλαβε υπόψη» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν στο σχέδιο της νέας Μέσης Ανατολής των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως το παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε λόγο για υποσχέσεις στα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας. «Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που πρότεινε ο κ. Σαμαράς δεν αφορούν κατά προτεραιότητα τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας» επεσήμανε, καθώς προαναγγέλλει μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων αλλά δεν καταργεί τον ΕΝΦΙΑ που έχει προβλήματα νομιμότητας και δεν επαναφέρει το αφορολόγητο των 12 χιλιάδων.

Σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως ένα πρόγραμμα της Αριστεράς για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα θα πρέπει να το κάνει με μια «ιεράρχηση και τακτική» και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται από «μεταβατικότητα».

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ξεκινήσει μια διαδικασία αντιστροφής της λιτότητας» επεσήμανε, αλλά για να γίνει αυτή η αντιστροφή «πραγματική ανατροπή της λιτότητας», θα πρέπει και το εργατικό κίνημα να βγει μπροστά και στο πλευρό του θα βρίσκεται η κυβέρνηση της Αριστεράς.

ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη stokokkino.gr

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: