Το τελευταίο πράγμα που είσαστε είναι «Charlie»

 του Αυγουστίνου Ζενάκου (Unfollow)

Καθώς στεκόμαστε παγωμένοι μπροστά στη δολοφονία των ανθρώπων του Charlie Hebdo, είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε και τη χυδαία υποκρισία -και εργαλειοποίηση του φονικού- από όσους ανακάλυψαν αίφνης πως «ils sont charlie».

Charlie2

Σαν τον Αντώνη Σαμαρά που βρήκε την ευκαιρία να συνδέσει το «μακελειό στη Γαλλία» με τους «λαθρομετανάστες» της Ελλάδας και τον ΣΥΡΙΖΑ που «θέλει να τους δώσει μαζικά ιθαγένεια ασφάλιση και περίθαλψη». Αλλά και όσους τον στηρίζουν και γράφουν κάθε μέρα ότι πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι επειδή, λένε, εγγυάται την παραμονή μας στην Ευρώπη. Όσους σάρκαζαν τη συμπαράσταση στο τυραννικό κλείσιμο της ΕΡΤ κι αργότερα έσπευσαν να πουν πως οι δυο φύκοι της ΝΕΡΙΤ που πήραν «συνέντευξη» από τον πρωθυπουργό «στοχοποιήθηκαν» από αυτούς που τους επέκριναν για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Όσους εξακολουθούν να υποστηρίζουν και να συνεργάζονται με ΜΜΕ που τέσσερα χρόνια τώρα υπάγονται σε καθεστώς πλήρους λογοκρισίας από τους καταχρεωμένους ιδιοκτήτες τους, ΜΜΕ που σιωπούν για την κραυγαλέα περιστολή της δημοκρατίας στη χώρα, ΜΜΕ που πληρώνονται από εταιρείες για να υποστηρίζουν «επενδύσεις», ΜΜΕ που δεν λένε κουβέντα για την εγκληματική ελληνική αστυνομία και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών αλλά ισχυρίζονται πως «δεν έχουμε ευθύνη αν κάποιοι παίρνουν τα παιδιά τους, Γενάρη μήνα, ανεβαίνουν σε μια βάρκα στο Αιγαίο και προφανώς πνίγονται». Όσους δεν ήταν βέβαια «παστίτσιοι», όταν καταδικαζόταν ο δημιουργός μιας σατιρικής σελίδας στο facebook, ούτε ήταν «μακνάλι», όταν Χρυσή Αυγή και χριστεπώνυμο πλήθος τραμπούκιζαν ηθοποιούς στο θέατρο Χυτήριο – μόνο έψαχναν τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή», φιλοτεχνούσαν τη «Ζωή Κασιδιάρη» και δεν ήξεραν «ποιος μαχαιρώνει ποιον». (Κι ούτε βέβαια ήταν «UNFOLLOW» όταν βουλευτές της κυβέρνησης ζητούσαν από την τηλεόραση να επέμβει εισαγγελέας για το εξώφυλλό μας.)

Όλοι εσείς, που όχι μόνο δεν εξαπολύετε την σάτιρα και την κριτική σας προς πάσα κατεύθυνση αλλά τη φυλάτε πάντα και μόνο για τον αδύναμο, τον εξαθλιωμένο και τον φιμωμένο, όλοι εσείς, που όχι μόνο σωπαίνετε για την διαστροφή της δημοκρατίας στην Ελλάδα αλλά διαστρεβλώνετε κιόλας καθημερινά τα γεγονότα εξασφαλίζοντας πως ο δημόσιος λόγος στη χώρα δεν ανυψώνεται ποτέ πάνω από ένα τέλμα τρόμου, βλακείας και μισαλλοδοξίας, όλοι εσείς -ευτυχώς- μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Αλλά το τελευταίο πράγμα που είσαστε είναι «Charlie».

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: