Το Mega πολεμάει, δεν μεταφράζει…

Lost In Translation

Είναι πολλά τα… περίεργα στα δελτία ειδήσεων των καναλιών ώστε να τα προσπεράσουμε έτσι εύκολα και να τα αποδώσουμε σε λάθη.

Από τη μία ο Σκάι να μας δείχνει διαρκώς τη δική του αριθμητική στα γραφήματα που παρουσιάζει με τα ποσοστά των κομμάτων στις δημοσκοπήσεις. Άλλα μαθηματικά, καινούργια, με το 43% να είναι σαφώς μεγαλύτερο από το 49,5%.

Σειρά παίρνει τώρα το Mega. Όχι μόνο μεταφράζει λάθος, από παραδρομή φυσικά, το εξώφυλλο της «Liberation» αλλά και ανακατεύει τα θέματα της εφημερίδας κόβοντας και ράβοντας συγκεκριμένα αποσπάσματα. Το βασικότερο είναι πως μετέφρασε το ισπανικό κόμμα Podemos σε «Πόλεμος» ώστε οι τηλεθεατές να βγάλουν λανθασμένα συμπεράσματα. Και δεν είναι μόνο αυτό.

«Η Άνοιξη της κόκκινης Αριστεράς, στην Ευρώπη του Νότου» έγραφε στην πρώτη σελίδα της «Liberation» με την εφημερίδα να τονίζει ότι «οι εναλλακτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ισπανία θα μπορούσαν να κερδίσουν τις επόμενες βουλευτικές, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των Βρυξελλών».

Το Mega διάλεξε άλλο απόσπασμα από το site της εφημερίδας σημειώνοντας χαρακτηριστικά για τον «τρόμο των Βρυξελλών και του Βερολίνου» ανεξαρτήτως αν «τα κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς της Ελλάδας και της Ισπανίας, έχουν σταματήσει να μιλούν για έξοδο από το ευρώ και αθέτηση πληρωμής χρέους και βρίσκονται στο κατώφλι της εξουσίας».

Θα ξεχάσουμε και τα γαλλικά που δεν ξέρουμε.


Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: