Ο ξεχωριστός ασφαλισμένος κ. Ντινόπουλος

Τελικά φαίνεται ότι κατάφερε να… τακτοποιήσει τα μπερδεμένα ασφαλιστικά του θέματα ο υπουργός Εσωτερικών (και δήμαρχος, δημοσιογράφος, δικηγόρος, βουλευτής κ.λπ.) Αργύρης Ντινόπουλος. Αν θυμάστε από τα δημοσιεύματά μας στην «Εφ.Συν.», το υγειονομικό Επικουρικό Ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ), στις 22/10/14, με ομόφωνη απόφασή του, πρώτον, του είχε ζητήσει να πληρώσει επιτέλους το χρέος του, από το 2009 (!), των 25.779,03 ευρώ, προς το Ταμείο. Δεύτερον, να μη συνεχίσει πέραν της 5ετίας να αυτασφαλίζεται στον ΕΔΟΕΑΠ, τρίτον, επ’ ουδενί να θεωρηθεί ως «άνεργος» (με 42 ευρώ μηνιαία εισφορά, για τον ευνοϊκότερο υπολογισμό του χρέους του από το 2009 και την παράνομη -πέραν της 5ετίας- συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης του ίδιου και της οικογένειάς του) και τέταρτον, να προσκομίσει επίσημα έγγραφα για την ασφαλιστική του κατάσταση από το Ταμείο Νομικών και τη Βουλή.

Ο κ. Ντινόπουλος, μετά τις τηλεοπτικές «διαψεύσεις», τις απειλές κατά του ΕΔΟΕΑΠ και τις αγωγές εναντίον της εφημερίδας μας (μας ζητάει 200.000 ευρώ αποζημίωση για «ηθική βλάβη») -και αφού προσπαθούσε να μας πείσει ότι ήθελε να πληρώσει τα χρέη του προς τον ΕΔΟΕΑΠ (από το 2009), αλλά… δεν του λέγανε το ακριβές ποσό-, ζήτησε τελικά στις 25/11/2014 να ρυθμιστεί -ως φτωχαδάκι- σε 72 δόσεις η οφειλή των 25.779,03 ευρώ. Την ασφαλιστική του κατάσταση από το Ταμείο Νομικών δεν την έχουμε ώς τώρα μάθει, αλλά η Βουλή των Ελλήνων έστειλε το χαρτί αρμοδίως στον ΕΔΟΕΑΠ.

Και τι λέει αυτό το έγγραφο της Βουλής για τον κ. υπουργό Εσωτερικών; Αναφέρει ρητά δύο πράγματα: Πρώτον, ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος του Βασιλείου, από τις 17 Ιουνίου 2012 ως βουλευτής Νέας Δημοκρατίας (ενώ έχει εκλεγεί το 2007, το 2009 και το 2012 στη Β’ Αθηνών και πριν ήταν δήμαρχος Βριλησσίων – από το 2002 έως το 2006), ασφαλίζεται στον κλάδο σύνταξης του Δημοσίου και δεύτερον, από 1ης Δεκεμβρίου 2014 στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Η εικόνα συνεπώς γίνεται πλέον σαφής: Ενώ ο υπουργός δήλωνε… υπεύθυνα στον ΕΔΟΕΑΠ στις 27 Ιουνίου 2013 (δείτε το σχετικό έγγραφο με την υπογραφή του) ότι «οι εισφορές σε ασφαλιστικά Ταμεία -από το 2009 έως τον Ιούνιο 2013- είναι από την αυτασφάλιση που πληρώνω στον ΕΔΟΕΑΠ και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ», προκύπτει ότι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σταμάτησε το 2010 την αυτασφάλισή του και στον ΕΔΟΕΑΠ δεν είχε πληρώσει ούτε ένα ευρώ από το 2009 έως… τώρα.

Ας μας ξανακάνει λοιπόν μήνυση και αγωγή ο υπουργός, μπας και καταφέρει να τακτοποιήσει οριστικά τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις (και τα πιθανά πρόστιμα) προς τα -άγνωστο πόσα- Ταμεία τα οποία του παρείχαν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και από τα οποία προσδοκά μερικές πλουσιοπάροχες συντάξεις.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: