Μόνο αυτός δεν φοβάται να επενδύσει…

 
του Δημήτρη Κανελλόπουλου (Εφημερίδα των Συντακτών)
«Το ελληνικό αριστερό κόμμα τρομάζει ορισμένους επενδυτές» είναι ο τίτλος του άρθρου της Wall Street Journal. Ενώ και οι Financial Times σημειώνουν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει τους επενδυτές ομολόγων». Η Handelsblatt με τη σειρά της γράφει πως «οι εκλογές και η προοπτική νίκης του ΣΥΡΙΖΑ τρομάζουν τους επενδυτές». Η Welt τέλος εκτιμά σε σχετικό της σχόλιο ότι «οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους».
Αλλά και οι σημερινές κυριακάτικες εφημερίδες δεν πάνε πίσω. «Ξεμένει και το Δημόσιο από λεφτά, λιώνει η αγορά των γιορτών» το Πρώτο Θέμα, «βίαιη αντίδραση των αγορών» το Βήμα, «το παρασκήνιο του αδιεξόδου» η Καθημερινή.
Κινδυνολογία χωρίς έλεος. Μόνο ένας επενδυτής δεν τρομάζει και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται διατεθειμένος να επενδύσει στη χώρα. Τον βλέπετε στη φωτογραφία από παλαιότερη προσπάθεια επένδυσης σε ποδοσφαιρικό σύλλογο (Παναθηναϊκός). Ήταν 10 Δεκεμβρίου 2012, ακριβώς πριν δύο χρόνια και με την κρίση σε πλήρη εξέλιξη, όταν ο Βλάσης Τσάκας δήλωνε στην ΕΡΑ Σπορ: «Όντως σήμερα υπάρχει η άφιξη του Πρίγκιπα. Κάποια στιγμή εντός της ημέρας θα είναι στην Ελλάδα. Θα κατατεθεί αύριο πρόταση προς όλους τους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση εξαγοράς». Δυστυχώς η επένδυση τότε δεν προχώρησε.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά τα πράγματα να πάνε καλύτερα.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: