ΕΣΗΕΑ: Αντε και στα 200 χρόνια …χωρίς Μνημόνια, ΜΑΤ και δημοσιογράφους εκατό ταχυτήτων και άπειρων διαπλοκών

ΜΑΤ ΣΑΜΑΡΑΣΣτον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ, αντί για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Κάρολο Παπούλια, ο οποίος αρρώστησε και τελικά δεν παρέστη, πήγε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και γιουχαϊστηκε. Για τους λίγους δημοσιογράφους που διαμαρτύρονταν για την έλευση των «επισήμων» μνημονιακών αρχόντων μας, την ώρα που ο κλάδος έχει διαλυθεί από τις μνημονιακές αποφάσεις τους, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασ. Κικίλιας επέλεξε να στείλει και τα ΜΑΤ!

Ενώ λοιπόν η επίσημη  ΕΣΗΕΑ και επιφανείς δημοσιογράφοι υποδεχόνταν τον άνθρωπο που έβαλε την υπογραφή του στην καταστροφή της χώρας, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεπαν την είσοδο και περικύκλωσαν την Πόπη Χριστοδουλίδου και τον επί πολλά χρόνια αστυνομικό συντάκτη, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, Γιώργο Φιλιππάκη. Μπροστά σε αυτή την τραγελαφική κατάσταση, κατέβηκαν στην είσοδο η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ,  Μαρία Αντωνιάδου και ο πρώην προέδρός της Νίκος Κιάος και ζήτησαν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ. Τελικά οι δημοσιογράφοι  σπρώχτηκαν ως το απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας, για να προσέλθει άνετα ο πρωθυπουργός που έκλεισε την ΕΡΤ. Στη συνέχεια προσήλθαν και ψιλογιουχαϊστηκαν επίσης, η σημερινή εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Βούλτεψη, εναντίον της οποίας ακούστηκε το σύνθημα: «Όλοι μαζί να φτιάξει το μαλλί»,  ο πρώην υπουργός Τύπου της κυβέρνησης Σημίτη, Χρ Πρωτόπαπας, η Ντ. Μπακογιάννη, ο Θ. Ρουσόπουλος, ο Π. Σόμπολος κ.λπ

Οι τέως πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ Μ. Μαθιουδάκης, Ν. Κιάος, Αρ. Μανωλάκος, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σ.Τριανταφύλλου, ο Κ. Νίτσος και ο Καζάκος, των Δημοσιογράφων της ΕΑΜικής Αντίστασης, καθώς κι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, των ΑΝΕΛ Γ. Δημαράς, της ΔΗΜΑΡ Διαμαντόπουλος , οι οποίοι επίσης παρέστησαν στα εγκαίνια, δεν γιουχαϊστηκαν. Αναμένεται να καταφτάσει και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: