Ανακοίνωση της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ

psomi_axioprepeiaΤην ώρα που η ΕΣΗΕΑ οργανώνει εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων του σωματείου των δημοσιογράφων,

1) ο δημοσιογραφικός κόσμος βιώνει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Η ανεργία πλήττει περισσότερους από τους μισούς συναδέλφους. Οι συλλογικές συμβάσεις είναι ανύπαρκτες, οι μισθοί κατακρεουργημένοι, τα ταμεία λεηλατημένα ενώ ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση.
2) όσοι ακόμη διατηρούν την εργασία τους, κάτω από αυτές τις συνθήκες, βιώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κλίμα φόβου αλλά και λογοκρισίας, που απαιτεί από αυτούς μνημονιακή νομιμοφροσύνη. Κορυφαίο παράδειγμα της πρωτόγνωρης κατάστασης που επικρατεί, το πρωτοφανές λουκέτο στην ΕΡΤ και η αντικατάστασή της με ένα φερέφωνο κυβερνητικής προπαγάνδας.
3) Σε τέτοιες συνθήκες, το τρίγωνο της διαπλοκής –κυβέρνηση, τράπεζες, συστημικά ΜΜΕ- επιδίδονται σε ένα αγώνα πρωτοφανούς παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της «κοινής γνώμης».
Σε μια τέτοια συγκυρία, το σωματείο κλείνει έναν αιώνα ζωής πιο αποδυναμωμένο από ποτέ. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις στα μάτια των ανέργων και των χειμαζομένων συναδέλφων μας, κρίνονται όχι μόνο περιττές αλλά και προκλητικές.
Η Συσπείρωση – Δούρειος Τύπος καλεί το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να γιορτάσει τα 100 της χρόνια με αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα, αλληλεγγύη στους ανέργους και προάσπιση της ελευθερίας στην ενημέρωση.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: