«Φόρτσα Μπαλούρδο»

Η σκληρή γραμμή που ακολουθεί η συγκυβέρνηση στην υπόθεση του απεργού πείνας κρατουμένου Νίκου Ρωμανού και η ηλεκτρισμένη πολιτική ατμόσφαιρα που αναπόφευκτα δημιουργείται, ύστερα μάλιστα και από τις πρώτες μαζικότατες διαδηλώσεις και εκδηλώσεις της μαχητικής νεολαίας και του δημοκρατικού λαού, φαίνεται ότι στα διεστραμμένα μυαλά ορισμένων επιτελικών στελεχών του βαθέος κράτους και της μνημονιακής οικονομικοπολιτικής ελίτ, μπορεί να μετουσιωθεί σε σωσίβιο για την καταρρέουσα και κοινωνικά απομονωμένη κυβέρνηση Σαμαρά. Τι… κοστίζει άλλωστε μια, δυο ανθρώπινες ζωές, μερικές εκατοντάδες σπασμένα κεφάλια, πολλές δεκάδες νέων (κουκουλοφόρους, θα τους πουν απαξιωτικά) στα μπουντρούμια, καμμένα Ι.Χ και κτήρια, μπροστά στην ευκαιρία να μας ξανακαθίσουν στον σβέρκο αναστέλλοντας και ορισμένα άρθρα του Συντάγματος για το καλό μας;

Η προβοκάτσια μοιάζει να στήνεται και ένα από τα πρώτα σημάδια της είναι -εξ αντικειμένου, που λέμε, για να μην παρεξηγούμαστε- η απόφαση του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Θεοδώρου Φορτσάκη να κλείσει μόνος του τα κεντρικά κτήρια της Νομικής Αθηνών, κηρύσσοντας lock-out.

Ενώ η κίνηση του φαινομενικά λειτουργεί προληπτικά και αποτρεπτικά έναντι υποψήφιων «καταληψιών», στην πραγματικότητα ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά που άναψε η στυγνή στάση της κυβέρνησης απέναντι στον απεργό πείνας. Διότι, όταν ένα ΑΕΙ προετοιμάζεται για πόλεμο είναι σαν να έχει πληροφορίες από την κυβέρνηση ότι πιθανότατα θα… θυσιάσουν τον Ρωμανό, για μια άδεια σπουδών σε ένα δημόσιο Ίδρυμα στο οποίο τον άφησαν να εξεταστεί και να περάσει.

Κύριε Φορτσάκη θα περίμενα ειλικρινά να ενώσετε τη φωνή σας με όλους τους πανεπιστημιακούς φίλους και συναδέλφους σας που τούτες τις ώρες δημόσια λένε ορθά κοφτά: Μην παίζεται με τη ζωή ενός νέου. Και όπως σοφά έγραψε χθες ο συνάδελφός σας στο ΕΚΠΑ Τέλης Τύμπας: «Η δοκιμαζόμενη νεολαία μας έχει απόλυτη ανάγκη το συμβολισμό ενός περάσματος από το νεκρό μαθητή Γρηγορόπουλο στον ζωντανό φοιτητή Ρωμανό. Γι” αυτό το αίτημα του Ρωμανού πρέπει να ικανοποιηθεί».

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: