Απορρίφθηκε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού – Η συγκυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει

Ο Νίκος Ρωμανός O Νίκος Ρωμανός συνεχίζει για 23η μέρα την απεργία πείνας που κάνει, ζητώντας να ικανοποιηθεί το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος για να σπουδάσει. | EUROKINISSI

Αρνητική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο ΤΕΙ Αθήνας.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει για 23η μέρα την απεργία πείνας που κάνει, ζητώντας να ικανοποιηθεί το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος για να σπουδάσει.

Ο Νίκος Ρωμανός μέσα από τη νέα του επιστολή, με τίτλο «Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες», έκανε λόγο για «κρατική στρατηγική με στόχο την εξόντωσή του» και σημειώνει πως «η παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί».

«Με λίγα λόγια η εγκυρότητα της προσφυγής ακυρώνεται δια στόματος υπουργού απλά και ξεκάθαρα. Όλο αυτό ντυμένο με την ανυπόστατη πρόταση για μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης αντί αδειών, η οποία δεν ευσταθεί λόγω των εργαστηρίων που έχουν αναγκαστική παρουσία, ενώ ανοίγει και τον δρόμο στα συμβούλια των φυλακών να τις καταργήσουν εντελώς, αφού είναι γνωστή η ευθυνοφοβία τους και η λύση της τηλεδιάσκεψης θα ισχύσει για όλους τους κρατούμενους» τονίζει ο Νίκος Ρωμανός και συμπληρώνει πως «με την ίδια ακριβώς λογική σε λίγο καιρό τα επισκεπτήρια με τις οικογένειές μας θα γίνονται μέσα από οθόνες για λόγους ασφαλείας όπως και τα δικαστήριά μας. Η τεχνολογία στην υπηρεσία “του σωφρονισμού” και της δικαιοσύνης».

«Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα  ως το θάνατο» καταλήγει ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός.

Το περίπτερο έγινε σύνθημα των μαθητών κατά των ΜΑΤ

Πριν λίγο στο κέντρο της Αθήνας μαθητές

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: