Το «Πείραμα της Καισαριανής»


Με 231 ψήφους έχασε τις επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο Καισαριανής ο (για λίγο) εκλεγμένος δήμαρχος Γιώργος Κοντόσταυλος του ΣΥΡΙΖΑ από τον υποψήφιο του ΚΚΕ Ηλία Σταμέλο. Ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3.933 ψήφους, έναντι 3.728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος. Τα άκυρα ανήλθαν σε 114 και τα λευκά σε 155. Ψήφισαν 7.930 από τους 23.833 δημότες Καισαριανής.Αν συγκρίνουμε τα χθεσινά αποτελέσματα των δύο αριστερών υποψηφίων σε απόλυτους αριθμούς ψήφων με εκείνα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014, τότε έχουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ να πείθει και να φέρνει στην κάλπη επιπλέον 1.140 Καισαριανιώτες απ’ όσους τον είχαν ψηφίσει τον περασμένο Μάιο. Αντίθετα, ο κ. Κοντόσταυλος κέρδισε μόλις 500 ψηφοφόρους παραπάνω και έτσι έχασε…Πολιτικά συμπεράσματα από το «Πείραμα της Καισαριανής» μπορούμε να βγάλουμε πολλά. Λόγου χάρη, αν είμαστε φιλοΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουμε τους ψύχραιμους και θα αρκεστούμε σε συμπεράσματα που θα υπογραμμίζουν την πρωτοφανή αποχή (66,5%, δεν ψήφισαν 15.903 δημότες Καισαριανής), και επομένως άλλα σημαντικά διδάγματα έρχονται στην επιφάνεια ως προς τη ζωντάνια και τη συλλογική έμπνευση της κοινωνίας, ενόψει κεντρικής πολιτικής αναμέτρησης και αριστερής στροφής.

Αν όμως είμαστε δεξιοί, κεντροαριστεροί, Ποταμίσιοι, ίσως και φίλοι του ΚΚΕ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πιθανότατα θα ενθουσιαστούμε από το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πως… δεν τραβάει. Αποκαλύφθηκε τελικά ο ρεφορμιστικός του χαρακτήρας, η «διπλή του γλώσσα», το ανέφικτο των προγραμματικών του υποσχέσεων και έτσι χάνει προς τα αριστερά του, ενώ δεν συγκεντρώνει δυνάμεις ούτε από τα δεξιά του. Στην περίπτωση μάλιστα που υποστηρίζουμε με φανατισμό το προηγούμενο ερμηνευτικό σχήμα για τη «συντριβή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», τότε επαγωγικά οδηγούμαστε στο ακόμα πιο ελπιδοφόρο, για τον ασυγκράτητο ριζοσπαστισμό μας, συμπέρασμα ότι ο λαός απεγκλωβίζεται από τα μνημονιακά ή τα δήθεν αντιμνημονιακά κόμματα και προσχωρεί στις γραμμές του μόνου προλεταριακού συνεπούς κόμματος που επαγγέλλεται την άμεση και καθαρή αντικαπιταλιστική επανάσταση.

Αρα θα μπορούσαμε να συνθέσουμε τα στοιχεία της δημοφιλούς δεύτερης, αισιόδοξης, άποψης (που διάβαζα και άκουγα χθες δεξιά κι αριστερά, περίπου όπως σας την εξέθεσα) και να τολμήσουμε να την αναπτύξουμε περαιτέρω, ως πρόταση λύσης του πολιτικού προβλήματος των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου για να κερδίσουν χρόνο έως… το τέλος των Μνημονίων: Δεν έχουν παρά να υποστηρίξουν υποψηφίους του ΚΚΕ (έστω και χωρίς τη δική του συμφωνία) για να φράξουν τον δρόμο στον… επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ που απειλεί τη χώρα – πολιτική πρόταση που ως γνωστόν ταυτίζεται με τις άμεσες επιδιώξεις το ΚΚΕ.

Καλύτερα λοιπόν «δικτατορία του προλεταριάτου» και Στάλιν, παρά την «παλαβή», τη «ροζ Αριστερά», το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Αλέξη Τσίπρα των Τσαβίστας, των Podemos, του Sin Fain, του Die Linke, των Πρασίνων και δεν ξέρουμε κι εμείς, ποιων άλλων σκοτεινών δυνάμεων του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: