Αύριο το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Βασίλη Κωνσταντινίδη

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στο αριστερό κίνημα και συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις Εαμικές οργανώσεις του παροικιακού ελληνισμού της Αιγύπτου.

Μετά την εγκατάστασή του στην Ελλάδα υπήρξε δραστήριο στέλεχος της ΕΔΑ, συμμετείχε στην αντιδικτατορική αντίσταση ως στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και του ΑΕΜ, υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές της έκδοσης και διακίνησης του παράνομου αντιστασιακού τύπου και με τη μεταπολίτευση υπήρξε από τους πρωτεργάτες της επανέκδοσης της «Αυγής».

Για τον θάνατό του εξέδωσαν συλλυπητήρια ανακοίνωση τόσο η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η «Αυγή».

Η «Αυγή» αποχαιρετά μια προσωπικότητα της αριστερής δημοσιογραφίας, έναν αγωνιστή του λαϊκού κινήματος, έναν δικό μας άνθρωπο. Το Βασίλη Κωνσταντινίδη, πρώην διευθυντή της «Αυγής».
Από τα μικρά του χρόνια στρατεύτηκε με ανιδιοτέλεια στην υπόθεση της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, με αντιστασιακή δράση στην κατοχή μέσα από τις αριστερές οργανώσεις του παροικιακού πολιτισμού στην Αίγυπτο. Μετά την εγκατάστασή του στην Ελλάδα υπήρξε δραστήριο στέλεχος της ΕΔΑ, συμμετείχε στην αντιδικτατορική αντίσταση ως στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και του ΑΕΜ, υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές της έκδοσης και διακίνησης του παράνομου αντιστασιακού τύπου και με τη μεταπολίτευση υπήρξε από τους πρωτεργάτες της επανέκδοσης της «Αυγής».
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, για πολλά χρόνια υπήρξε συντονιστής των δημοσιογραφικών δυνάμεων της ανανεωτικής Αριστεράς, εμπνευστής και οργανωτής αγώνων και συνδικαλιστικών επιτυχιών του κλάδου. Οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» θα τον θυμόμαστε πάντοτε για το μειλίχιο ύφος του, τη βοήθειά του προς τους νεώτερους συναδέλφους, την επιμονή του στο σεβασμό της είδησης και την ακρίβεια της πληροφόρησης. Στο καλό, σύντροφε και συνάδελφε Βασίλη…
Στη γυναίκα του και τους συγγενείς του απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 3.15 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

http://www.avgi.gr

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: