Τα μπαλάκια του Αθερίδη

Δημοσιογράφος γίνεσαι εύκολα στις μέρες μας.

του Γιάννη Παντελάκη

Δημοσιογράφος γίνεσαι εύκολα στις μέρες μας. Τουλάχιστον έτσι όπως ασκείται η δημοσιογραφία σήμερα. Μπορείς να είσαι οτιδήποτε άλλο και να παραστήσεις και τον δημοσιογράφο. Ακόμα και ηθοποιός. Ένας από τους τελευταίους, ο Θ. Αθερίδης υποδύεται τον δημοσιογράφο και καλεί στην εκπομπή του (την οποία σκηνοθετεί ο Μαστοράκης μάλιστα -δεν υπάρχει ντροπή σ’ αυτόν τον τόπο) όποιον νομίζει, κάνοντας ερωτήσεις και παίζοντας με μερικά μπαλάκια στα χέρια. Άνετος και ο οικοδεσπότης και οι καλεσμένοι του. Σφίγγουν και ξεσφίγγουν με τα χέρια τους τα μπαλάκια, λένε ό,τι νομίζουν και πέφτουν και μερικά χειροκροτήματα κονσέρβα.

Σε μια τέτοια εκπομπή, ο Αθερίδης κάλεσε έναν δικηγόρο, ο οποίος έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα την έκδοση της σημερινής Ελευθεροτυπίας (μικρή σχέση με την παλιά εφημερίδα). Ο δικηγόρος έχει αφήσει αρκετούς μήνες απλήρωτους τους σημερινούς εργαζόμενους και η όλη εκδοση φαίνεται να οδηγείται στο απόλυτο αδιέξοδο. Ο Αθερίδης ήταν φανερό πως δεν γνώριζε το θέμα. Δεν γνώριζε τι έχει συμβεί, αγνοούσε τι έχει γίνει με το παλαιότερο κλείσιμο της εφημερίδας, δεν ήξερε το θέμα και με τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και με τις εκατοντάδες εργαζόμενους στην παλιά Ελευθεροτυπία, οι οποίοι έπεσαν θύματα των ιδιοκτητριών της (Μάνια Τεγοπούλου και Ελένη Μακρή). Ο Αθερίδης έπαιζε με το δικό του μπαλάκι και έκανε ερωτήσεις στον νεόκοπο εκδότη, ο οποίος έπαιζε επίσης με το δικό του μπαλάκι.

Ανάμεσα στις κουβέντες τους και τα μπαλάκια παιζόταν, ωστόσο, και ένα σοβαρό θέμα. Αφορούσε τις ζωές περίπου 150 ανθρώπων που απασχολούνται στη σημερινή επιχείρηση και άλλους 850 που απασχολούνταν στην παλιά. Άνθρωποι-θύματα, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια άκρη απέναντι σε αυθαιρεσίες που οι νόμοι και το σύστημα επιτρέπει να γίνονται από διάφορους. Για τις ζωές αυτές μίλαγε ο νεόκοπος εκδότης, ο οποίος φυσικά έλεγε ό,τι ήθελε χωρίς αντίλογο, αφού ο ηθοποιός ήταν φανερό πως είχε άγνοια για το θέμα και μάλλον δεν θέλησε και να ρωτήσει για να μάθει. Το μόνο που θέλησε ήταν να κάνει ωραίες πάσες στον δικηγόρο.

Tο πρόβλημα δεν είναι με τον νεόκοπο εκδότη. Βρήκε πρόσφορο εδαφος για να προβάλει τους δικούς του ισχυρισμούς και να λέει ό,τι θέλει. Με τον Αθερίδη, ωστόσο, υπάρχει ένα θέμα. Επειδή προφανώς θεωρεί πως μπορεί για έναν μισθό σ’ ένα τηλεοπτικό κανάλι να παίζει με τα μπαλάκια του και παράλληλα με τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Υ.Γ.: Δεν έχει παρά να καλέσει τον Λυμπέρη, τον Κωστόπουλο, τον Λιακουνάκο και όποιον άλλον εκδότη παραμένει αλώβητος, αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους στον δρόμο, για να του πουν και τις δικές τους ιστορίες.

Σημείωση blog: Να καλέσει επίσης και τον Τράγκα, τον Δ. Ρίζο, τον Ανδρουλιδάκη, τον Σκαναβή, τον Τρίψα, τον Σαραντόπουλο και όλους τους άλλους ανθρωποφάγους εκδότες

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: