Συνεχίζεται για 24 ώρες ακόμη η απεργία των απλήρωτων της «Ελευθεροτυπία» – Νέα συνέλευση αύριο Παρασκευή, 21/11/2014

Ο 48χρονος κεντροδεξιός δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος (της εταιρείας «Τρίτη Οψη Α.Ε.») λέει ότι δεν έχει άλλα λεφτά, ότι έβαλε περίπου 1.750.000 ευρώ και είναι «ούτως ή άλλως κατεστραμμένος»… Υπογραμμίζει ότι «δεν είναι και δεν θέλει να είναι αφεντικό…». Είπε χθες στο Action24 ότι «όταν ήταν παιδί ήθελε να γίνει Πατριάρχης»… «μετά ήθελε να γίνει ναυπηγός»…

Μαστοράκης- Αθερίδης: Όσα ειπώθηκαν  στην συνέντευξη Τύπου

Χθες το βράδυ στο κανάλι του κ. Παναγιωτάκη, Action24, στην εκπομπή Αργά -του Νίκου Μαστοράκη- με τον ηθοποιό Θοδ. Αθερίδη, ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος έβριζε τους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» και τα σωματεία του Τύπου διότι «τού κάνουν απεργίες» …και δεν συνεχίζουν να δουλεύουν τσάμπα!

Κυρίως τού έφταιγε η «κλεψίτυπη ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ …νοσφιστών της ιστορίας, της φήμης και της πελατείας της Ελευθεροτυπίας». Παρ’ όλα αυτά ο κ. Οικονομόπουλος «εβαλε τον κεφάλι του στον ντορβά», «ρίσκαρε τα χρήματά του για να δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας» και να «κρατήσει ζωντανό τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας». Διότι «τον αναγνώστη δεν τον ενδιαφέρει αν τους πληρώνω ή όχι. Η αντικειμενική ενημέρωση, τον ενδιαφέρει». «Από την αρχή όλοι ξέρανε ότι δεν είχα λεφτά». «Αν δεν μπορεί η εφημερίδα να βγάζει τα λεφτά της πρέπει να κλείνει». «Είχα πεί στους εργαζόμενους από τον Ιούνιο του 2013 να φύγουν διότι δεν έχουμε λεφτά». «Τούς πρόσφερα τις μετοχές της εταιρείας». «Η Τεγοπούλος Α.Ε. έκανε ένα μεγάλο λάθος: πλήρωσε όλα τα προηγούμενα προσωπικά χρέη των μετόχων της, όταν πούλησε τη Χρυσή Ευκαιρία…».  «Αν λειτουργούσε ο νόμος περί υγιούς ανταγωνισμού η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ θα έπρεπε να έχει κλείσει» (!)

Συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των απλήρωτων (μέχρι και 9 μισθούς τους χρωστάει ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος) 142 εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία», την «Κυριακάτικη» και στο «enet.gr», για 24 ώρες ακόμα. Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «enet.gr» από τις 5 μ.μ. της Πέμπτης, 20 Νοεμβρίου 2014 έως τις 5 μ.μ. της Παρασκευής, 21 Νοεμβρίου 2014.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας όσον αφορά την εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές εννέα (9) μηνών. Οι Ενώσεις ζητούν την καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζόμενων αμέσως.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: