Νέα αστυνομική βία κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι των πρόσφατων ανακοινώσεων και διαβημάτων διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, για τις άγριες επιθέσεις που επιφυλάσσουν άνδρες των ΜΑΤ εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ την ώρα της άσκησης των καθηκόντων τους.

Κι όμως το ίδιο σκηνικό και ακόμη αγριότερο, επαναλήφθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας και της απρόκλητης επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για την άγρια επίθεση που δέχτηκαν ο δημοσιογράφος και η φωτορεπόρτερ του VICE Αντώνης Ντινιακός (χτυπήθηκε από εποχούμενους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ) και Αλεξία Τσαγκάρη, καθώς και το πρωτοφανές περιστατικό εκτόξευσης χειροβομβίδας κρότου λάμψης στα πόδια της δημοσιογράφου του Mega Ειρήνης Ανδρουλάκη, την ώρα που όλοι τους κάλυπταν τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.

Επιτέλους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Β. Κικίλιας και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οφείλουν να πράξουν κάτι πρακτικότερο από το να καλύπτουν τις ευθύνες τους πίσω από ατέρμονες και πάντα αναποτελεσματικές ΕΔΕ.

Παράλληλα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι ορισμένα ΜΜΕ, για την κάλυψη των γεγονότων αρκέσθηκαν αποκλειστικά στις ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αναπαράγοντας την στρεβλή εικόνα ότι δήθεν οι αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκαν από τους «νεαρούς διαδηλωτές» και αναγκάσθηκαν να απαντήσουν με ρήψη χημικών και χρήση… λελογισμένης βίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: