Αύριο Τρίτη απεργούν οι εργαζόμενοι στον «Ελεύθερο Τύπο»

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον «Ελεύθερο Τύπο»
Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, αντιστεκόμενοι στην εργοδοτική βαρβαρότητα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία, η οποία θα ανανεώνεται καθημερινά μέχρι την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου» με επιστολή τους προς τον επιχειρηματία Αλέξη Σκαναβή, τον ενημερώνουν πως σήμερα, Δευτέρα, θα λάβει εξώδικο κοινοποίηση της απεργίας που θα ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη, 18/11/2014, η οποία θα ανανεώνεται καθημερινά μέχρι την εξόφληση της μισθοδοσίας.

Δηλώνουν ότι με μεγάλη απογοήτευση δέχθηκαν την ενημέρωση βάσει της οποίας ούτε την επόμενη βδομάδα θα εξοφληθεί ο μισθός του Σεπτεμβρίου.

Επίσης, οι εκπρόσωποι τονίζουν πως «για χάρη της εφημερίδας, ανέστειλαν την απόφαση για απεργία Παρασκευή και Σάββατο 14 και 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να κυκλοφορήσει κανονικά το κυριακάτικο φύλο το οποίο είναι γεμάτο διαφήμιση».

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε οριακή οικονομικά κατάσταση, με τις συγκεκριμένες πρακτικές με τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις των οφειλομένων αυξάνεται το χρέος της ιστορικής εφημερίδας προς αυτούς και έχει καταρρακωθεί το ηθικό τους.

Γι αυτό αναφέρουν πως για μια ακόμα φορά, αλλά μάλλον την τελευταία, οι εργαζόμενοι στήριξαν την εφημερίδα και δεν έκαναν απεργία.

Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης απαιτούν την εξόφληση της μισθοδοσίας του Σεπτεμβρίου μέχρι αύριο, Τρίτη, στο 10%.

Τέλος, με βάση προηγούμενη ψηφίσματος, στην περίπτωση που δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών που έχουν αποφασίσει, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: