Ανασφάλιστοι – ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στη ΝΕΡΙΤ – Να παρέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας, το ΙΚΑ και …ο Εισαγγελέας

Οι παρανομίες στον καινούργιο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (το ελληνικό BBC;) συνεχίζονται. Αυτοί «κλέβουν» και το ίδιο το κράτος. O Γιάννης Βρούτσης, ο… πολέμιος της ανασφάλιστης εργασίας, τι λέει;
Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ ΝΕΡΙΤ λοιπόν, φέρει τον τίτλο ανασφάλιστη και ενοικιαζόμενη εργασίας. Και αφορά το «Τρίτο Πρόγραμμα» που από σήμερα άρχισε δειλά να επαναλειτουργεί (ΕΔΩ). Όσοι παραγωγοί επανήλθαν στις θέσεις τους δουλεύουν -τυπικά αλλά και ουσιαστικά- χωρίς μισθό και χωρίς ασφάλεια! Μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΝΕΡΙΤ και της εταιρίας παραγωγής (της ANK Music) και ακολούθως η υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ των παραγωγών και της εταιρίας παραγωγής, όλα βρίσκονται στον αέρα. Αν πάει κάποιος τώρα από το ΙΚΑ εκεί και βρει κόσμο να δουλεύει χωρίς ασφάλεια, τι θα πράξει; Προφανώς και θα αποφασίσουν αναδρομικότητα, δικό τους το μαχαίρι, δικό τους και το πεπόνι, γιατί όμως να μην μπορεί να κάνει το ίδιο και μία οποιαδήποτε άλλη εταιρία. Να απασχολεί εργαζόμενους τους οποίους θα ασφαλίσει… αργότερα!
Να σας δώσουμε και το ραδιοφωνικό story εν τάχει: στη νέα -χθεσινή- συνάντηση της ομάδας παραγωγών του Τρίτου με την παρουσία του Προέδρου της ΝΕΡΙΤ κ. Πέτρο Μάη, του Γενικού Διευθυντή Περιεχομένου Βασίλη Θωμόπουλου (οι οριζόντιες περικοπές του οποίου ήταν και η αιτία της αποχής και αναστάτωσης), του Υπευθύνου Ραδιοφωνίας Θανάση Γεωργακόπουλου και του Συμβούλου για το Τρίτο Χρίστου Παπαγεωργίου βρέθηκε μια συμβιβαστική λύση ώστε το Τρίτο Πρόγραμμα να επανέλθει (σταδιακά όμως) στον αέρα.
Τη λύση έδωσε ο Πέτρος Μάης αδειάζοντας -εμμέσως πλην σαφώς- τον Βασίλη Θωμόπουλο. Κι αυτό ήταν το βασικό που οδήγησε αρκετούς από τους παραγωγούς (όχι όλους) ν’ αλλάξουν στάση – βιαστική απόφαση κατά τη γνώμη μου, έσπευσαν κι αυτοί μετά από δύο μόλις μέρες απεργίας να συμφωνήσουν. Ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, λοιπόν, από τη μια δήλωσε πως δεν μπορεί να γίνει εδώ και τώρα διόρθωση των περικοπών με νεώτερη απόφαση του καινούριου Δ.Σ. της εταιρίας, από την άλλη, όμως, υποσχέθηκε πως θα υπάρξει «αποκατάσταση των αδικιών σε εύθετο χρόνο». Κάτι το έμμεσο άδειασμα Θωμόπουλου κάτι ότι προβλέπεται πως το budget για το Τρίτο θα επανυποβάλλεται κάθε μήνα, οι παρόντες παραγωγοί έδωσαν -κατά πλειοψηφία- τόπο στην οργή κι αποφάσισαν να να ξαναρχίσουν εκπομπές.
Copyright © e-tetradio.gr |

– See more at: http://www.e-tetradio.gr/article/11496/Anasfalistoi-ergazomenoi-sti-NERIT#sthash.xLO4sHqm.dpuf


Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: