Μπόμπολας – Ψυχάρης, σημειώσατε «Χι»

Τι γίνεται, ρε παιδιά; Ο Ψυχάρης με τον Μπόμπολα πλακώνονται στο Mega και στο στοίχημα και την ίδια ώρα ετοιμάζονται να συγχωνευτούν εκμεταλλευόμενοι τον φωτογραφικό νόμο που έφτιαξαν γι’ αυτούς ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο;

του Γιώργου Αναδρανιστάκη (ΑΥΓΗ)

«Οι τράπουλες, οι ρουλέτες, τα ζάρια, τα στοιχήματα μπορούν να διαλύσουν οικογένειες και να εκθεμελιώσουν κοινωνίες». Ωραία τα λέει ο Σταύρος Ψυχάρης στο κύριο άρθρο του «Βήματος», αυτή είναι άλλωστε η αποστολή των πνευματικών ανδρών, να παρεμβαίνουν στις κρίσιμες στιγμές για να προφυλάξουν το λαό τους από τις κακοτοπιές. Και συνεχίζει ο κ. Ψυχάρης: «Ενώ ο κρατικός ΟΠΑΠ καθυστερούσε την ανάπτυξή του εν ονόματι της αποκρατικοποίησής του εμφανίστηκαν στον ελληνικό χώρο διεθνείς πειρατές του τζόγου. Περισσότερες από 20 επιχειρήσεις στοιχήματος άρχισαν να λειτουργούν στη χώρα μας εκμεταλλευόμενες την έλλειψη επαρκούς νομικού πλαισίου για τον έλεγχο, την τιμωρία και την αποτροπή του παράνομου τζόγου. Τι έπραξαν οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα; Αντί να πατάξουν την παρανομία εξέδωσαν 24 προσωρινές άδειες για τη λειτουργία προσωρινού τζόγου. Αποτελεί ντροπή για το κράτος αυτή η κατάσταση».

΄Αριστα τα λέει ο κ. Ψυχάρης, η παροχή αδειών σε εταιρείες στοιχημάτων είναι όντως σκάνδαλο και ντροπή. Μόνο που τις τράπουλες, τις ρουλέτες, τα ζάρια, τα στοιχήματα δεν τα στρώνουν μόνο οι πειρατές, τα στρώνουν και οι νόμιμοι. Τα έστρωνε ο ΟΠΑΠ, τότε που ήταν κρατικός και έριχνε 50.000 κουλοχέρηδες στις γειτονιές, για να παίζουν οι περίοικοι μέχρι τελικής πτώσης. Τα στρώνει ακόμη περισσότερο τώρα που έγινε ιδιωτικός και έχει αφιονιστεί, κέρδος να είναι κι ας είναι και επί ερειπίων. Το έχετε ακουστά, κ. Ψυχάρη, το «σκρατς», αυτό το διαβολικό παιχνίδι που μπορεί να ξύνεις μανιωδώς χαρτάκια ώρες, μέρες, μήνες, για να πάρεις 50 ή 100 ευρώ σε μετρητά; Μάλλον θα το έχετε, γιατί το διαφημίζετε από τα ΜΜΕ σας νυχθημερόν.

Η κρίση ρίχνει τους ανθρώπους στον τζόγο, είναι παγκόσμιος νόμος, επιβεβαιώθηκε με το παραπάνω και στην Ελλάδα. Οι φτωχοί ψάχνουν τη σωτηρία τους στην τύχη και το σύστημα εκμεταλλεύεται την αδυναμία τους, ρουφώντας και την έσχατη οικονομική ικμάδα που τους έχει απομείνει. Που ήταν ο κ. Ψυχάρης τότε που έβγαιναν παγανιά οι κουλοχέρηδες, τότε που ο κρατικός τζόγος, όλος ο τζόγος και το στοίχημα και τα λαχεία και τα αλόγατα, πέρναγε στα χέρια των αδηφάγων ιδιωτών; Πουθενά δεν ήταν, λέξη δεν έγραψε στα κύρια άρθρα του, έπεφτε βαριά σιωπή στο παλιό μας δάσο. Τόσο βαριά, που η σημερινή παρέμβαση θα μπορούσε να εκληφθή από τους κακεντρεχείς ως συνηγορία υπέρ του Μελισσανίδη. Και όχι μόνο από τους κακεντρεχείς.

Ο Ψυχάρης υπερασπίζεται τον Μελισσανίδη και την πέφτει στον Μπόμπολα, που κατέχει το 50% του «ΣΤΟΙΧΗΜΑΝ», μιας από τις είκοσι επιχειρήσεις που πήραν προσωρινή άδεια λειτουργίας. Να πούμε καταρχάς συγχαρητήρια στον Όμιλο Μπόμπολα, που αφού απομύζησε οδούς, σκουπίδια και διόδια, είπε να βάλει το χεράκι του και στον τζόγο, μην τυχόν και μείνει κανένα πενηντόλεπτο στην τσέπη του απελπισμένου. Τους τα πήραμε εμμέσως από τους φόρους, να τους τα πάρουμε απευθείας και με το στοίχημα: «Μπόχουμ δέρνουμε; ¨Άμα είναι να τα κονομήσουμε δέρνουμε μέχρι και Μπόχουμ».

Τι γίνεται, ρε παιδιά; Ο Ψυχάρης με τον Μπόμπολα πλακώνονται στο Mega και στο στοίχημα και την ίδια ώρα ετοιμάζονται να συγχωνευτούν εκμεταλλευόμενοι τον φωτογραφικό νόμο που έφτιαξαν γι’ αυτούς ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο; Το πιθανότερο είναι ότι διαπραγματεύονται, ρίχνοντας ο ένας στον άλλον προειδοποιητικές βολές ισχύος. Πρόκειται για ακήρυκτο πόλεμο, στον οποίο τα αντιμαχόμενα μέρη προσπαθούν να εξασφαλίσουν όσο δυνατόν περισσότερα εδάφη, ενόψει των εκλογών και της επικείμενης πολιτικής αλλαγής. Το επόμενο τετράμηνο θα έχει μεγάλο τζόγο

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: