Προπαγάνδα και απολύσεις

Τα μνημονιακά «ΝΕΑ» ανακάλυψαν σήμερα ότι εκτός από «τεμπέληδες» οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι βυθισμένοι στην παραοικονομία και βγάζουν τα λεφτά τους στις ξένες τράπεζες. Να απολύσουμε κι άλλους λοιπόν…
του Δημήτρη Τρίμη  (Εφημερίδα των Συντακτών)
Εξαιρετικό το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα των «Νέων» για την «παραοικονομία ύψους 1,5 δισ. ευρώ στα εμβάσματα εξωτερικού 5.260 δημοσίων υπαλλήλων». Επιτέλους ομολογείται από ένα φιλοκυβερνητικό και φιλομνημονιακό μεγάλο μέσο ενημέρωσης ότι το σύνολο (!) των καταθέσεων των Ελλήνων στις τράπεζες του εξωτερικού -και στις offshore θα προσθέταμε- είναι προϊόν παραοικονομίας, δηλαδή αυτά τα ποσά, ενώ έχουν σωρευτεί εδώ, δεν έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα. Συνεπώς εκείνη η συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ και για το εάν και πώς θα έπρεπε να ελεγχθούν προσεκτικά και να φορολογηθούν οι 2.050 Ελληνες δικαιούχοι των καταθετικών λογαριασμών συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ (σε ένα μόνο υποκατάστημα της Γενεύης της ελβετικής τράπεζα HSBC) απέδωσε…Αν μάλιστα υπολογίσουμε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ 50 και 150 δισ. ευρώ (Αγγ. Μπώλος – Chr. Arnold: «Το ζήτημα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία», Νομική Βιβλιοθήκη, τ. 4, Αθήνα 2012), τότε επιτέλους συμφωνούμε όλοι για πρώτη φορά ότι η μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας, την προ κρίσης εικοσαετία, όχι μόνο στηρίχτηκε εν πολλοίς σε δανεικά (που διόγκωσαν το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος με τα γνωστά αποτελέσματα), αλλά τεράστια κεφάλαια έφυγαν από την ελληνική οικονομία (κατά κανόνα, αφορολόγητα) και παρκάρισαν σε ασφαλείς καταθετικούς και… επενδυτικούς προορισμούς του εξωτερικού. Και, παρεμπιπτόντως, αυτά τα τεράστια κεφάλαια που έφυγαν από την Ελλάδα και δεν επιστρέφουν με τίποτα ώστε να τονώσουν την κατεστραμμένη οικονομία, αυτή τη στιγμή δείχνουν ολοφάνερα και το… διαχρονικό πατριωτικό μεγαλείο των ισχυρών Ελλήνων.

Επομένως, υποθέτω, ότι συμφωνούμε πως οι πολιτικές που υιοθετήθηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.), με τις υποδείξεις και τις νομοθεσίες των νεοφιλελεύθερων επιτελείων της Ε.Ε., των τραπεζιτών και των… διεθνών αγορών, φέρουν την κύρια ευθύνη για την παραοικονομία, τη φοροκλοπή και εν τέλει τη χρεοκοπία της χώρας -και όχι ο «μέσος», «ένοχος πολίτης» που, άνεργος ή φτηνά αμειβόμενος πια, δεν έχει να πληρώσει το πανάκριβο στεγαστικό και την πιστωτική του κάρτα. Και εφόσον συμφωνήσουμε με τα «Νέα» ότι πρέπει να ερευνήσουμε το «Πόθεν Εσχες» των καταθέσεων εξωτερικού των 5.260 υπαλλήλων του Δημοσίου και να τους φορολογήσουμε, να προχωρήσουμε αμέσως στον έλεγχο των εμβασμάτων και των καταθέσεων των υπόλοιπων χιλιάδων Ελλήνων κατόχων 50, 60 ή 150 δισ. ευρώ, του ιδιωτικού τομέα…

Προφανώς επειδή η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν θα ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με τη φορολόγηση των καταθέσεων, του χαρτοφυλακίου και των offshore περιουσιών των ισχυρών πολιτικών φίλων και χορηγών της, ούτε πρόκειται να συγκρουστεί με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» των απεριόριστων… ελευθεριών των πλουσίων, τότε ας σοβαρευτούμε: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επικοινωνιακή μεθόδευση (πάντοτε διά των πρόθυμων ΜΜΕ) που ξεκίνησε κατά των βυθισμένων στην αμαρτία και την παραοικονομία «πλουσίων» δημοσίων υπαλλήλων, οφείλεται αποκλειστικά στη διακαή επιθυμία των επιτελείων της συγκυβέρνησης να… απομακρύνει ακόμα μερικές χιλιάδες εργαζομένους στο Δημόσιο.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: