Εμείς, αυτοί και οι άλλοι

Με την γνωστή άδολη απορία του ο Γ. Πρετεντέρης αναρωτιέται στο σημερινό του σχόλιο στα «Νέα» για τα όρια στα δικαιώματα.

 pretenteris

της  Άντας Ψαρρά (Εφημερίδα των Συντακτών)

Ανακατεύοντας τον Μαζιώτη, την αξιολόγηση, τους φοιτητές, τους δημάρχους, τους φοροφυγάδες και τους τζαμπατζήδες των διοδίων και ξανά πίσω στο Μαζιώτη προσπαθεί να ακυρώσει τη λέξη ‘δικαίωμα’ επισημαίνοντας το πόσο ξεχειλωμένη είναι αυτή η παρεξηγημένη έννοια που τελικά χρησιμοποιείται για να «μας» επιβάλλουν κάποιοι τις απόψεις τους. Μην κατανοώντας σε ποιους ακριβώς αναφέρεται ο Γ.Π., λέγοντας «να μας επιβάλλουν», θα είχε ενδιαφέρον να προσδιόριζε αν σε αυτούς τους «μας» περιλαμβάνονται εκείνοι που καταλήστεψαν το δημόσιο χτίζοντας αυτοκρατορίες πλούτου, εκείνοι που έβγαλαν τα πάνω από 100 δισ. ευρώ στο εξωτερικό λίγο πριν την κρίση, όσοι καταπάτησαν τα δάση και τις ακτές κι όσοι μετέτρεψαν τα μεγάλα ΜΜΕ σε φορείς προπαγάνδας, Κι όλα αυτά στο όνομα του δικού τους «δικαιώματος».

Από την άλλη μεριά και άσχετα από την αποστροφή που μας προκαλεί η οποιαδήποτε ένοπλη μέθοδος για να γίνει απολύτως κατανοητό το τί εννοεί «μας» ο Γ.Π., επέλεξε να προβάλλει μια προφορική απειλή αντί για τις αιματοβαμμένες δολοφονικές ενέδρες των καθαρόαιμων εθνικιστών-ναζί, την έντονη αντίδραση των φοιτητών στην “πόρτα” αντί για τις αμοιβές πολλών ακαδημαϊκών που το σκάνε από τη διδασκαλία για να κάνουν δημόσια έργα, τους δημάρχους που αντέδρασαν στις αξιολογήσεις αντί για εκείνους που με ρουσφέτια έφαγαν τα κονδύλια των υποδομών, τους φορολογούμενους που δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ αντί για όσους έχουν τις ακίνητες περιουσίες τους σε offshore, τους τζαμπατζήδες των διοδίων αντί για εκείνους που εισπράττουν τα διόδια για ανύπαρκτους δρόμους.

Οπως λοιπόν προκύπτει το πρόβλημα δεν είναι η έννοια του δικαιώματος που την ορίζει άλλωστε το κουρελιασμένο αλλά πάντως ισχύον Σύνταγμα αλλά το τί εννοεί ο κάθε Γ.Π., όταν λέει «μας». Ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι αυτοί δηλαδή, και αν πράγματι όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα ή ακόμα χειρότερα αν αναγνωρίζει σε όλους την ύπαρξη δικαιωμάτων.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: