Αιδώς Αργύρη

Σε μια «κανονική» χώρα θα παρέμενε υπουργός ο κ. Ντινόπουλος;

Mερικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για τη στάση του προβεβλημένου υπουργού του έναντι του Ταμείου του και της αλήθειας, αλλά και από τα κανάλια για τον τρόπο που παρουσίασαν το θέμα
 
του Δημήτρη Τρίμη (από την Εφημερίδα των Συντακτών)
Σε μια «κανονική» χώρα, που λέει και ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, θα είχε κατασκευαστεί ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που θα «έμπαζε» από παντού, έτσι ώστε ο κ. Ντινόπουλος να διαλέγει τις τιμές «αυτασφάλισης» και το από πού θα πάρει δυο-τρεις «κύριες» συντάξεις και από πού αλλού θα εξασφαλίζει για τον εαυτό του και την οικογένειά του υγειονομικές υπηρεσίες και «επικουρικό» εντελώς δωρεάν, ή εν πάση περιπτώσει, αν τον καταλάβουν, με διακανονισμό στη φτηνότερη τιμή, δηλαδή του ανέργου;Σε ποιο «κανονικό» σύστημα επί 6-7 χρόνια (από το 2008 έως χθες), ένας ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ -εν προκειμένω- μαζί με τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του θα απολάμβαναν πλήρεις ιατρικές, φαρμακευτικές, εργαστηριακές, νοσοκομειακές και άλλες υπηρεσίες δίχως να πληρώνει ούτε ένα ευρώ, αν και του είχε σταλεί προσωπικά και εγγράφως με αριθμό πρωτοκόλλου (1901/2010) ο αναλυτικός λογαριασμός από τις 4.2.2010;Σε ποια «κανονική» χώρα ένα προβεβλημένο κοινωνικά και πολιτικά στέλεχος (δημοσιογράφος, νομικός,, δήμαρχος, βουλευτής και υπουργός) θα ισχυριζόταν ότι μία από τις δύο πρωτοκολλημένες αιτήσεις του, που κατέθεσε την ίδια μέρα (27.6.2013), ήταν τελικά… προϊόν «στημένης σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον ΕΔΟΕΑΠ» και δεν θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι;Σε ποια «κανονική» χώρα ο πρόεδρος ενός Ταμείου (ΕΔΟΕΑΠ), όπως ο κ. Σόμπολος, θα παρουσίαζε στις 15.10.2014 στο Δ.Σ. του Οργανισμού δύο φτηνά σενάρια «διακανονισμών» για έναν υπουργό, εκ των οποίων το ένα θα τον θεωρούσε «άνεργο» ώστε να καλυφθεί και το εμπόδιο του νόμου που ρητά απαγορεύει στους εν ενεργεία δημοσιογράφους την πέραν της 5ετίας παροχή δικαιώματος «αυτασφάλισης»;Πού στις «κανονικές» χώρες ένα υπουργός υπογράφει Υπεύθυνη Δήλωση (στις 27.6.2013), στην οποία ψευδώς αναφέρει ρητά ότι πληρώνει από τη βουλευτική του αποζημίωση εισφορές (αυτασφάλισης) στα Ταμεία του Τύπου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, ενώ και ο ίδιος σήμερα παραδέχεται ότι δεν έχει πληρώσει τίποτα στο ένα Ταμείο (τον ΕΔΟΕΑΠ) και δήθεν «παρακαλούσε ματαίως επί ένα χρόνο να βρουν τι χρωστάει», όπως είπε χθες στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA»;Σε ποια «κανονική» δημοκρατική κοινωνία τα λεγόμενα «μεγάλα» ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά), αντί να δημοσιοποιήσουν όλα τα ντοκουμέντα και την αναλυτική (και συντριπτική για τον υπουργό) ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΗΕΑ -στα Δ.Σ. των οποίων δεν έχει πλειοψηφία καμιά «κακή» Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και ουδείς «σκευωρός»-, αναπαράγουν ασχολίαστους τους ισχυρισμούς του κ. Ντινόπουλου και τον καλούν στα στούντιο χωρίς την παρουσία θεσμικού εκπροσώπου της «άλλης πλευράς»;

Αλλά αν τα ΜΜΕ της διαπλοκής δημοσιοποιούσαν πως η ΕΣΗΕΑ… ελπίζει ότι ο κ. Ντινόπουλος δεν θα ζητήσει το χριστουγεννιάτικο οικονομικό βοήθημα των ανέργων, θα εξέθεταν ανεπανόρθωτα την αγαπημένη του συγκυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου και συνεπώς θα έθεταν σε κίνδυνο τις συμφωνίες υποστήριξης από το μνημονιακό σύστημα, το οποίο και τη «διασώζει» από την απόλυτη χρεοκοπία. Γι’ αυτό δεν θα ακούσετε την ΕΣΗΕΑ να υπογραμμίζει ότι «ο κ. Ντινόπουλος από το έτος 2008 δεν κατέβαλε εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ και για τον λόγο αυτό ζήτησε ρύθμιση των οφειλών του. Αυτό, βέβαια, δεν τον εμπόδισε να κάνει χρήση των Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού επί έξι συναπτά έτη, χωρίς να αισθανθεί την παραμικρή υποχρέωση να καταβάλει έστω και ένα ευρώ. Το γεγονός αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με την αποκάλυψη ότι ο κ. Ντινόπουλος κατά το ίδιο διάστημα ετύγχανε ασφαλισμένος και του Ταμείου Νομικών! Σε μια δύσκολη περίοδο, που εκατοντάδες συνάδελφοί μας είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι και αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές προαιρετικής ασφάλισης στον Οργανισμό, τυγχάνει απορίας άξιο πώς ο κ. Ντινόπουλος έκανε χρήση των υπηρεσιών του κλάδου ασθενείας του Οργανισμού επί έξι συναπτά έτη χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ και πώς ο Οργανισμός ανέχθηκε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση».

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: