Μικρή συμβολή σε δημοσιογραφικό πρόβλημα υπουργού

του Απόστολου Λυκεσά

Ο Έρανος είναι μια κοινωνική συνθήκη, η έναρξη της οποίας χάνεται στα βάθη του ιστορικού χρόνου. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από τις αρχαίες πηγές, ο Έρανος, ήταν μια μορφή δανείου το οποίο συναπτόταν μεταξύ ίσων ανθρώπων στα πλαίσια της αλληλοβοήθειας. Έρανο, έκαναν μεταξύ τους αριστοκράτες αλλά και δούλοι, όταν κάποιος από αυτούς έφτανε σε ένα σημείο που με μια μικρή βοήθεια μπορούσε να εξαγοράσει την ελευθερία του. Έρανο κάνουν στις μέρες μας οι κατά τόπους ενορίες, για να βοηθήσουν τους πάσχοντες της περιοχής τους, σωματεία εργαζομένων για να συνδράμουν άνεργους συναδέλφους τους και τον γνωστότερο ο Ερυθρός Σταυρός . Στο έρανο ο καθένας «δανείζει» το ποσό που μπορεί να διαθέσει χωρίς να έχει την απαίτηση να πάρει τα λεφτά του πίσω.

Όπως γίνεται φανερό από όσα αποκαλύπτονται σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός εσωτερικών βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση ως δημοσιογράφος, αφού χρωστάει στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) 30 χιλιάρικα, χρέος το οποίο αναλογεί σε οφειλές του από το 2008 όταν εκλέχθηκε βουλευτής. Σαν υπουργός και βουλευτής δεν έχει πρόβλημα,  αφού δηλώνει έσοδα 68 χιλιάρικα. Ως δημοσιογράφος ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος, δηλώνει και είναι άνεργος, αφού καμιά εφημερίδα, τηλεοπτικός ή ραδιοφωνικός σταθμός δεν τον προσλαμβάνει, διότι τον εκμεταλλεύονται στυγνά, καλώντας τον απλώς σε εκπομπές ή ζητώντας του αρθρογραφία, εργασία για την οποία δεν του προσφέρουν ούτε μία, τόση δα, αποζημίωση. Πάλι καλά που το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση δεν είναι το ίδιο ματζίρηδες σαν τους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να επιδείξουν αλτρουισμό και, κατά τους άγραφους νόμους που κρατάνε από την αρχαιότητα, να κάνουν έρανο μεταξύ τους, για να δώσουν χείρα βοηθείας στον άνεργο συνάδελφό τους προκειμένου να αποκτήσει την βουλευτική του ελευθερία. Τι δηλαδή, θέλουν έναν βουλευτή αλυσοδεμένο λόγω της πενίας του σε συμφέροντα; Ας χρησιμοποιηθεί και εκείνη η παλαιά ανενεργός λαχειοφόρος αγορά. Δεν είναι δα υπέρογκο το ποσό.

Θαρρώ μάλιστα ότι πρώτοι των πρώτων πρέπει να συμβάλλουν στον περιφερόμενο δίσκο του εκκλησιάσματος οι άλλοι άνεργοι δημοσιογράφοι που εκτίουν σήμερα την βουλευτική ή και υπουργική τους οιρκτή και ανήκουν επιπλέον και στο ίδιο κόμμα. Δεν είναι δα και λίγοι. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Αδριανός, ο τέως υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γκιουλέκας, ο τέως εκπρόσωπος τύπου Σίμος Κεδίκογλου, η κα Φωτεινή Πιπιλή, ο τέως υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο τέως υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, και η κα Αννα Καραμανλή. Μπορούν να συνδράμουν στη συνέχεια βουλευτές και υπουργοί άλλων ειδικοτήτων εάν αυτό φυσικά καταστεί απαραίτητο.

* Ο δημοσιογράφος του ρ/σ «Στο Κόκκινο 93,4» Απόστολος Λυκεσάς αρθρογραφεί καθημερινά στο alterthess.gr. Ακούστε ζωντανά στο «Κόκκινο 93,4» την εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τον Απόστολο Λυκεσά Δευτέρα- Παρασκευή 11:00- 12:00.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: