Αύριο η κηδεία του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη

ΔΡΑΒΑΛΙΑΡΗΣ
Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει ότι η κηδεία τουΤριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί, θα γίνει αύριο Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, στις 14.00 από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στην Οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με οδύνη την απώλεια του δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 59 ετών.

Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1955. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου όπου, ως φοιτητής, την περίοδο της μεταπολίτευσης ανέπτυξε μεγάλη δράση στο φοιτητικό κίνημα. Από το 1977 έως το 1985 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ως επικεφαλής της «Πανσπουδαστικής». Υπήρξε επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Τη δημοσιογραφική του καριέρα άρχισε το 1988 στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» ως πολιτικός συντάκτης και εν συνεχεία εργάστηκε στην εφημερίδα «Αυγή» έως το 1993. Διετέλεσε Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας «Εξουσία» και Διευθυντής των ραδιοφωνικών σταθμών «902 Αριστερά στα FM» και «Planet». Για έναν χρόνο υπήρξε Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Έθνος», ενώ από το 2001 μέχρι τέλους, εργάστηκε ως Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Ημερησία».

Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένα γνήσιο πολιτικό όν, όπως ομολογούν όλοι όσοι τον γνώρισαν. Ορμώμενος από την επαρχία και με προσφυγική καταγωγή, αντρώθηκε στην πολυτάραχη εποχή της μεταπολίτευσης και συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις, αρχικά μέσα από το ισχυρότερο πολιτικό κίνημα της εποχής, την ΕΦΕΕ, και στη συνέχεια από το δημοσιογραφικό του μετερίζι για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό του τόπου, μέσα από τις δικές του αταλάντευτες αρχές, τις οποίες δεν εγκατέλειψε ποτέ.

Αγωνιστής σε κάθε έκφανση της ζωής του, ακόμη και στον τρόπο που αντιμετώπισε τη μεγάλη περιπέτεια που του επιφύλαξε η μοίρα, δίδαξε ήθος, μαχητικότητα και θάρρος, σε όσους τον περιέβαλλαν όλον αυτόν τον καιρό με αγάπη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του και συνάδελφο Σοφία Φασουλάκη, τα τρία αγαπημένα παιδιά του και τους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: