Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ένα ακόμη κρούσμα αστυνομικής βίας, αυτόπτης μάρτυρας του οποίου ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης σ. Νίκος Κιάος.

 

Συγκεκριμένα την Κυριακή 19-10-2014 στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου & Εμμανουήλ Μπενάκη ομάδα δέκα αστυνομικών είχαν ακινητοποιήσει νεαρό άνδρα με το πρόσωπο στον τοίχο και τα χέρια ανοικτά, υποτίθεται για να του κάνουν έρευνα, την ίδια στιγμή που τον κλωτσούσαν και τον κτυπούσαν άνευ λόγου και αιτίας.
Ο συνάδελφος Νίκος Κιάος παρενέβη και ζήτησε από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς να σταματήσουν την βάναυση συμπεριφορά τους έναντι του ακινητοποιημένου νεαρού. Το αποτέλεσμα ήταν οι ίδιοι αστυνομικοί να απειλήσουν με προσαγωγή τον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης, ακόμη και όταν τους επέδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα. Συνολικά η στάση τους καταδεικνύει την έκταση του φαινομένου της κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους, μεμονωμένων θέλουμε να ελπίζουμε, αστυνομικών οργάνων. Ζητούμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επιληφθεί αμέσως του θέματος και να είναι άτεγκτος στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: