Απειλές και σχέδιο απολύσεων στον “Ελεύθερο Τύπο” – Το ΣΔΟΕ πότε θα βρεί τα “μαύρα” βιβλία της εταιρείας;

Συνεχίζει ο Σκαναβής (εκπρόσωπος της εταιρείας που εκδίδει τον Ελ. Τύπο) να απειλεί με απολύσεις  εργαζομένους από το ατελιέ και τη διόρθωση.

Τα σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ) είναι έτοιμα να κηρύξουν απεργία και να στείλουν το ΣΔΟΕ να ερευνήσει τα στοιχεία για τις πληρωμές από το Ταμείο της εφημερίδας “μαύρων” χιλιάρικων σε  “στελέχη” της εφημερίδας.

Η καταγγελία για τα  (μαύρα) μπόνους σε περίπου 20 στελέχη στον Ελεύθερο Τύπο έφθασε και στα χέρια της ΕΣΗΕΑ. Αποδεικνύεται έτσι ότι το επιχείρημα της εκδοτικής παρέας Σκαναβή-Μπενέκου παλαιότερα, Σκαναβή τώρα, πως πρέπει να κοπούν οι μισθοί και να απολυθούν άνθρωποι για χάρη της εφημερίδας είναι έωλο. Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν λεφτά αλλά να δίνονται κάθε μήνα περί τις 22.000- 30.000 ευρώ έξτρα μπόνους σε ορισμένους; Πως γίνεται να παίρνει έξτρα έως και ο εκδότης της εφημερίδας;
Μετά τη λήξη του προγράμματος της εθελούσιας απόλυσης από την εφημερίδα, άρχισε η φάση κανονικών απολύσεων. Η οποία σερβίρεται στον «Ελεύθερο Τύπο» με καθαρή τρομοκρατία. Ο εκδότης ζήτησε ήδη από δυο τουλάχιστον τμήματα της εφημερίδας να του παραδοθεί λίστα ονομάτων για να τους απολύσει. Παράλληλα ζήτησε να αποδεχθούν όσοι απομείνουν σε αυτά να πληρώνονται με 700 ευρώ και να παίρνουν (μαύρα) 100 με 200 ευρώ. Το επιχείρημα, λέει, είναι πως αυτό συμβαίνει και σε άλλες εφημερίδες, όπως π.χ στην ανταγωνιστή «Δημοκρατία»!
Και την ώρα που ζητά απολύσεις, στα γραφεία της εφημερίδας ερευνόνται βιαστικά οι σκληροί δίσκοι από διάφορα κομπιούτερ. Το γιατί είναι εύλογο να το υποπτευθούμε.
Οι λίστες είναι πλέον στα κατάλληλα-συνδικαλιστικά χέρια- και δεν θα είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές καλούν τα οικονομικά όργανα του κράτους να παρέμβουν.

Η τρομοκρατία που (εξ)ασκείται πάνω στους εργαζόμενους του Ελ. Τύπου έχει ξεπεράσει πια τα όρια. Απειλές έμμεσες και άμεσες, απαγόρευση συνάθροισης και στοχοποίηση συγκεκριμένων εργαζομένων.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: