Οι απαιτητικοί εργαζόμενοι στη ΝΕΡΙΤ

 

Στην αρχή και ενώ οι Ενώσεις του Τύπου και ΜΜΕ συνέχιζαν την κινητοποίηση για να μην περάσει το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ και έλεγαν δημοσίως στα μέλη τους να μην υποβάλλουν αιτήσεις στη «Δ.Τ» και στο Υπουργείο Οικονομικών, εκείνοι -μας έγραψαν- και πήγαν να προσληφθούν στην παράγκα των Σαμαρά, Βενιζέλου με δίμηνες συμβάσεις και την υπόσχεση από τους κυβερνητικούς παράγοντες ότι σταδιακά θα …ξανατρουπώσουν ως μόνιμοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Μετά μάς έσπασαν τα νεύρα για να πιέσουμε ως σωματεία (τα οποία παρεμπιπτόντως …τα έχουνε γραμμένα) ώστε να πάρουν τις αποζημιώσεις τους γρήγορα και να βρεθεί ένας τρόπος να προτιμηθούν εκείνοι για τις μόνιμες θέσεις στη ΝΕΡΙΤ, επειδή έχουν …»προϋπηρεσία» στη Δ.Τ.

Κάνανε ότι δεν καταλάβαιναν ότι χωρίς τις δίκες τους αιτήσεις  και την προθυμία τους να ενταχθούν πάση θυσία στο νέο σύστημα, το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ δεν θα περνούσε.

Ενώ παρατείνονταν -κατ’ εξαίρεσιν- οι δίμηνες συμβάσεις τους εκείνοι, παράλληλα, έψαχναν να βρούν τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ξαναλειτουργήσει την ΕΡΤ. Και είχαν και άποψη. Και κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει …καθαρή γραμμή. Διότι πρέπει να τους ξαναπροσλάβει κι αυτούς, που είναι καταπληκτικοί επαγγελματίες και παιδιά του λαού, που πήγαν να δουλέψουν στη Δ.Τ-ΝΕΡΙΤ οι καημένοι  -αν και διαφωνούσαν με το κλείσιμο της ΕΡΤ-  για να ταϊσουν τα παιδιά τους. Των άλλων τα παιδιά, πότε δεν μας είπαν γιατί έπρεπε να πεινάσουν.

Μετά θέλανε να εποπτεύσουμε ως ΕΣΗΕΑ τη «διαγωνιστική διαδικασία» της ΝΕΡΙΤ για να περάσουν αυτοί…

Και τώρα, επαναστατούν, διότι θα υπογράψουν, λέει, συμβάσεις εργασίας που τους έχουν ετοιμάσει με λιγότερα λεφτά απ’ όσα έπαιρναν πριν κλείσει η ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να μην υπογράψουν και να μην υποκύψουν στον εκβιασμό.

 

Αγαπητοί μου ΝΕΡίτες, καληνύχτα και καλή τύχη…

 

Δ.Τ.

 

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΝΕΡΙΤ, οι οποίες έρχονται να επιβεβαιώσουν με δραματικό τρόπο τις καταγγελίες που από την πρώτη στιγμή είχαμε διατυπώσει.
Μετά το «Μαύρο στην ΕΡΤ» και την παράνομη απόλυση 2.650 εργαζόμενων, οι κυβερνητικές προθέσεις αποκαλύπτονται πλήρως. Επιδιώκουν ένα μικρό αθηνοκεντρικό κανάλι μαζί με κάποια «ενοικιαζόμενα» ραδιοφωνικά προγράμματα για να υποκαταστήσουν την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας.
Ακολούθως καταπατήθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και διαφάνειας στους δήθεν διαγωνισμούς προσλήψεων στην ΝΕΡΙΤ, σε τέτοιο βαθμό που έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
Τώρα ήρθε η ώρα στο… όνομα της ΝΕΡΙΤ να επιχειρείται από την Κυβέρνηση η ενσωμάτωση των δημοσιογράφων στο μηχανισμό της δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς ελευθερία της έκφρασης, δικαιώματα και Κώδικα Δεοντολογίας και χωρίς ΣΣΕ που ρυθμίζουν τους όρους αμοιβής και τις συνθήκες εργασίας για τη δημοσιογραφική λειτουργία. Δεν εφαρμόζεται ούτε καν η «Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δυο χρόνια πριν επέβαλε η σημερινή κυβέρνηση στους δημοσιογράφους που εργάζονται στα Δημόσια ΜΜΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επονείδιστες συμβάσεις, διαφορετικά θα μας βρει απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθεί να επιβάλει και στον κλάδο της ενημέρωσης.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να μην υπογράψουν και να μην υποκύψουν στον εκβιασμό.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 


Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: