Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ΤΩΡΑ!

Ψήφισμα του 7ου Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ

Αθήνα, 3/10/14

Οι σημερινές νέες παραιτήσεις από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, έρχονται να προστεθούν στο μπαράζ ανάλογων του προηγούμενου διαστήματος. Ολες οι παραιτήσεις μαζί αναδεικνύουν το θέμα των εξόφθαλμων κυβερνητικών παρεμβάσεων στο ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα που θέλει να διεκδικεί το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αποδεικνύεται πλέον στην πράξη αυτό που από την πρώτη στιγμή επεσήμαιναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ότι δηλαδή αυτό που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο» της 11ης Ιουνίου 2013, δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ενημέρωσης, που εξακολουθεί να διασύρει τη χώρα μας διεθνώς.
Με την αυτοδιάλυση του Εποπτικού Συμβουλίου η ΝΕΡΙΤ  -και τυπικά πλέον δεν υπάρχει- συνειδητοποιούμε όλοι το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέστηκε πριν από 16 μήνες σε βάρος της δημοκρατίας και της Ενημέρωσης στον τόπο μας.
Το 7 0 Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει την αταλάντευτη θέση της Ομοσπονδίας των δημοσιογράφων, ότι έστω και τώρα μοναδική λύση στο απόλυτο αδιέξοδο που οδηγούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί, είναι Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΕΡΤ ΤΩΡΑ, με όλες τις δομές της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλη την Περιφέρεια, μιας πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας, της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.

 

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: