Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι απλήρωτοι (επί 9 μήνες) εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία»

Στη γενική συνέλευση της Πέμπτης, 2/10/14, οι εργαζόμενοι δεν θα επιβεβαιώσουν μόνο την απόφαση για απεργία – η οποία είναι ήδη ειλημμένη – αλλά και θα εξετάσουν τρόπους δράσης στο νέο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί .
 

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», με την απόφαση για απεργία να είναι ήδη ειλημμένη.

Οι εργαζόμενοι, κατά τη γενική συνέλευση της Πέμπτης (στις 5:00 το απόγευμα) όχι μόνο θα επιβεβαιώσουν την απόφαση για απεργία  αλλά και θα εξετάσουν τρόπους δράσης στο νέο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί.

Όπως σημειώνουν, με απόφαση της γενικής συνέλευσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ζητήθηκε από τον εκδότη Χάρη Οικονομόπουλο η καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού ως τις 2 Οκτωβρίου καθώς και ενημέρωση από τη διοίκηση της «Τρίτης Όψης Α.Ε» για το σχέδιο που θα υπέβαλε στο Πτωχευτικό Δικαστήριο – σε διαφορετική περίπτωση, είχαν προειδοποιήσει πως θα προχωρούσαν σε απεργία την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, ώστε να μην κυκλοφορήσουν τα σαββατιάτικα και κυριακάτικα φύλλα.

Ήταν «το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, δεδομένης της μη καταβολής μισθού εδώ και αρκετούς μήνες.

Πλέον – τονίζουν – «όλα τα αποθέματα υπομονής έχουν εξαντληθεί».

 

efsyn.gr

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: