Ο διαρκής εκβιασμός των πολιτών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ

του Δημήτρη Τρίμη  (Εφ.ΣΥΝ)

 

Νομίζω ότι ελάχιστοι πλέον έχουν απομείνει να πιστεύουν ότι οι κινδυνολογικές αντι-ΣΥΡΙΖΑ τσιρίδες του Αδώνιδος (που καλλιεργούν τον πανικό – bank run κ.λπ.) είναι μια αστοχία του ακροδεξιού τηλεμαϊντανού βουλευτή της Ν.Δ. ή της φωνακλούς κυβερνητικής εκπροσώπου. Μέρα με τη μέρα γίνεται συνειδητό ότι η «στρατηγική της έντασης» (και του πανικού που αποτελειώνει τη χρεοκοπημένη μας χώρα, αλλά ποιος νοιάζεται;) αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του στενού πυρήνα του επιτελείου της Ν.Δ. και του ίδιου φυσικά του Α. Σαμαρά.

 

Η πρόκληση έντασης με όποιο μέσο κρίνεται, από τον πρωθυπουργικό πυρήνα, πρόσφορο (με τη βοήθεια κέντρων και μηχανισμών και του βαθέος κράτους) θα μας οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές πόλωσης με το δίλημμα «Σταθερότητα ή Χάος» – όπου βεβαίως τη σταθερότητα την εκπροσωπεί ο κ. Σαμαράς (ο οποίος, εκνευρίζοντας προχθές τον κ. Βενιζέλο, αίφνης υιοθετεί και ολόκληρη τη… μεγάλη δημοκρατική παράταξη, πλην της κουρελιασμένης «εθνικοφροσύνης» την οποία διεκδικεί από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή).

 

Είναι σαφές ότι τις επόμενες μέρες τα κυβερνητικά επιτελεία από τη μια πλευρά, αξιοποιώντας την προπαγανδιστική εμβέλεια των καλοταϊσμένων πολλαπλώς «φιλικών» τους ΜΜΕ, θα κλιμακώνουν την κινδυνολογία κατά της προοπτικής μιας αριστερής κυβέρνησης και από την άλλη, θα «τσακώνονται» με τον κ. Βενιζέλο και τα εκ του ΠΑΣΟΚ κυβερνητικά στελέχη, ωθώντας τους να φύγουν μια ώρα αρχύτερα από τη συγκυβέρνηση, καθώς θεωρούν τους ώς τώρα συνεταίρους τους στην κυβέρνηση φθαρμένους και άχρηστους στην παρούσα φάση. Γιατί να τους δώσουν χρόνο να ανασυγκροτηθούν και να θορυβούν για την «προοδευτική», τάχα μου «αντιδεξιά» διακυβέρνηση που… έχει ανάγκη ο τόπος;

 

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» φαίνεται ότι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής του κ. Σαμαρά. Αφήνοντας πίσω τα άτσαλα καφενειακά επιχειρήματα του κάθε Αδώνιδος, η εφημερίδα επιστρατεύει την «ερευνητική δημοσιογραφία» ώστε να επαναλάβει το ίδιο κοινότοπο επιχείρημα: Με τον ΣΥΡΙΖΑ… η πατρίς χάνεται, διότι 320 ξένοι μεγαλοεπενδυτές περιμένουν να βρεθούν οι 180 βουλευτές του κ. Σαμαρά για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να έχουμε την απαιτούμενη για την «ανάπτυξη» και τα κέρδη τους… εγγυημένη σταθερότητα νεκροταφείου. Δεν επενδύουν το 1,5 δισεκατομμύριό τους, λέει η εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη, διότι υπάρχει το «Political risk, because of SYRIZA». Και όχι μόνο αυτό, αλλά ήδη, συνεχίζει το «ρεπορτάζ», φεύγουν καθημερινά τα εκατομμύρια των ξένων funds από το Χρηματιστήριο Αθηνών, αναστέλλονται οι ιδιωτικοποιήσεις και ούτε τα χρήματα του ΕΣΠΑ δεν εκταμιεύονται ενόψει… κοινωνικής αναταραχής. Αν δεν είναι αυτό συνειδητή πρόκληση bunk run (αλλά και δημιουργία «καμένης γης»), στο πλαίσιο της στρατηγικής τής έντασης για την πάση θυσία εκλογική διάσωση του κ. Σαμαρά, τότε τι είναι;

 

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: