Εξαγορά προσόντων από διευθυντικά στελέχη της ΝΕΡΙΤ καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλλει ότι διευθυντικά στελέχη της Δημόσιας Τηλεόρασης «εξαγόρασαν» πτυχία για να μπορέσουν να διοριστούν στο νέο φορέα.  

Στον αρμόδιο εισαγγελέα απέστειλε την καταγγελία που έλαβε για διευθυντικά στελέχη της ΝΕΡΙΤ η ΟΙΕΛΕ, σύμφωνα με την οποία συγκεκριμένα στελέχη απέκτησαν ψευδείς πιστοποιήσεις για την καλή χρήση Η/Υ χωρίς καμιά ώρα μαθήματος, απλώς και μόνο με την παρουσία τους σε εξετάσεις έναντι αμοιβής.

«Ιδιαίτερα σοβαρό είναι επίσης το γεγονός ότι τα παράνομα πιστοποιητικά επικυρώθηκαν από μεγάλο δημόσιο Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στο Λεκανοπέδιο» σημειώνουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που θέτουν το παρακάτω ερώτημα:

«Η Πολιτεία προτίθεται να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να ξεριζώσει τα ογκούμενα φαινόμενα αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας στον ευρύτερο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ή θα αφήσει ισχυρά συμφέροντα να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, του συμφέροντος της κοινωνίας, των δημόσιων σχολείων, αλλά και των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης που λειτουργούν νόμιμα;».

«Η Ομοσπονδία εδώ και χρόνια κάνει το καθήκον της, φέρνοντας στο φως ανάλογες σκανδαλώδεις υποθέσεις. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση διαφημίζει στην κοινωνία ότι έχει ξεκινήσει μια σταυροφορία κάθαρσης στη δημόσια διοίκηση με αξιολόγηση και αναζήτηση παράνομων τίτλων. Η ΟΙΕΛΕ τους στέλνει όλα τα στοιχεία. Το λόγο έχουν πλέον οι υπουργοί Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης» καταλήγει η ανακοίνωση.

efsyn.gr

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: