Αλλάζει τον χάρτη των ηλεκτρονικών media ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΜΜΕΠαρέμβαση στη Ραδιοτηλεόραση, με πρώτη κίνηση την επανασύσταση της ΕΡΤ, σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε, ήδη από τη Θεσσαλονίκη, τις θέσεις του για τη μελλοντική λειτουργία των ηλεκτρονικών Μέσων, με σημείο αναφοράς την «επανασύσταση της ΕΡΤ από μηδενική βάση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, «ώστε να ανασυγκροτηθεί η ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση σε μια νέα βάση σε σχέση με αυτό που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, δεν θα είναι μια ΕΡΤπου θα ελέγχεται από την κυβέρνηση. Θα ελέγχεται από την κοινωνία» και «σε μεγάλο βαθμό θα διοικείται και από τους ανθρώπους της».

Το μοντέλο που έχει επεξεργαστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει δύο στάδια: την επαναλειτουργία της ΕΡΤ για ένα μεταβατικό διάστημα και την ψήφιση ενός νέου νόμου για την εταιρεία, που θα περνάει τον έλεγχό της στη Βουλή, καθώς το Εποπτικό Συμβούλιο θα εκλέγεται απευθείας από αυτήν.

Πέρα από την ΕΡΤ, στόχος του Αλ. Τσίπρα είναι η «επαναχάραξη» της λειτουργίας των ΜΜΕ «με τήρηση όλων των νόμιμων προϋποθέσεων και με αυστηρά οικονομικά, φορολογικά και ασφαλιστικά κριτήρια» και η ενίσχυση των περιφερειακών ΜΜΕ. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διαδικασία αδειοδότησης από μηδενική βάση σε ραδιόφωνο και τηλεόραση (πόσες άδειες δημοσίων συχνοτήτων χρειάζεται η χώρα), τη χορήγηση αδειών και σε μη εμπορικές επιχειρήσεις και συνεταιριστικά δημοσιογραφικά σχήματα και την καταβολή των οφειλόμενων τελών από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς αναδρομικά από το 1995. Ακόμη, στον ανασχεδιασμό του χάρτη ραδιοσυχνοτήτων θα υπάρχει και πρόβλεψη ώστε ο πάροχος ψηφιακής πλατφόρμας να μην ταυτίζεται με τον πάροχο περιεχομένου αλλά και μια νέα ρύθμιση κατά της  συγκέντρωσης στα ΜΜΕ.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: