Προς απεργία στην «Ελευθεροτυπία»

Προθεσμία έως την 1η Οκτωβρίου 2014 έχουν δώσει οι 170 απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας», στον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο (της εταιρείας Τρίτη Οψη Α.Ε που έχει νοικιάσει δωρεάν τον τίτλο της εφημερίδας τον οποίο «κατέχει» η …επισήμως πτωχευμένη Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.).

Αν εκείνη την ημέρα -την 1η Οκτώβρη 2014- δεν τους καταθέσει το «επενδυτικό σχέδιο»  (δηλαδή το όνομα του νέου επενδυτή που θα σώσει την εφημερίδα) το οποίο προηγουμένος θα πρέπει επισήμως να έχει δοθεί στον σύνδικο πτώχευσης (που έχει ορίσει το πτωχευτικό δικαστήριο) και δεν τους έχει πληρώσει τουλάχιστον ένα μισθό, τότε θα κατεβάσουν τα μολύβια και τους διακόπτες.

Με την απόφαση 621/2014 κηρύχθηκε σε καθεστώς πτώχευσης η Χ.Κ.Τεγόπουλος Α.Ε.

Με την με αρ. 621/2014 που δημοσιεύτηκε κι αναρτήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης.

Ο σύνδικος που ορίστηκε θα αποφασίσει για τη μορφή εκκαθάρισης, θα συνομιλήσει με τους πιστωτές αλλά θα αποφασίσει και αν θα εκδίδεται η εφημερίδα.

Η Χ. Κ. Τεγόπουλος αποτελεί την εταιρεία έκδοσης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», κατά της οποίας είχε κατατεθεί τέλη 2013 αίτηση πτώχευσης.

Η πτώχευση της Χ.Κ.Τεγόπουλος θα οδηγήσει στον εκπλειστηριασμό στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας με στόχο την ικανοποίηση των υποχρεώσεων των πιστωτών και στο πλαίσιο αυτό το ερώτημα που τίθεται είναι τι μέλλει γενέσθαι με τα σήματα που κατέχει η εταιρεία.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: