Ανοησία ή εμπάθεια

του Δημήτρη Τρίμη

Πανηγύριζαν τα δεξιά ΜΜΕ (ιδίως τα ιντερνετικά) για τα «καρφιά» που έριξαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης εναντίον των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ για τους μισθούς. Υποτίθεται ότι αμφισβήτησαν με σφοδρότητα την υπόσχεση νομοθετικής επαναφοράς των κατώτατων μισθών στα 751 ευρώ του Αλέξη Τσίπρα και μίλησαν για την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στις «ελεύθερες διαπραγματεύσεις» μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων οι οποίες θα διαμορφώσουν ένα κοινά αποδεκτό επίπεδο αμοιβών.
Δεν ξέρω ακριβώς τι ήθελαν να πουν οι δύο πρόεδροι, αλλά αν δεν είναι εμπαθείς κατά του Αλέξη Τσίπρα ή απολύτως σύμφωνοι με την κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση που έχει κατεβάσει τους βασικούς μισθούς στα 586 ευρώ μεικτά και 490 ευρώ για τους νέους, τότε είναι ανόητοι. Διότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέει και νομοθετική επαναφορά του κατώτατου μισθού σε ανθρώπινα επίπεδα (751 ευρώ, η Εθνική Συλλογική Σύμβαση) και διαπραγματεύσεις των «κοινωνικών εταίρων» και λειτουργία της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εντατικοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ για την καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας», πολιτικές που έχει καταργήσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Αν θυμάμαι καλά, και ο κ. Παναγόπουλος και ο κ. Κορκίδης υποστήριζαν παθιασμένα, με όση ισχύ και κύρος βεβαίως διαθέτουν οι Οργανώσεις που εκπροσωπούν και ο καθένας τους ως προσωπικότητα της δημόσιας ζωής, ότι η άνοδος του κατώτατου μισθού είναι απαραίτητη, μεταξύ άλλων, και για την τόνωση της ζήτησης, ώστε να διασωθούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας σ’ αυτές.
Επομένως ή δεν τα είπαν ακριβώς έτσι ή είναι φερέφωνα της συγκυβέρνησης ή τα έχουν χαμένα. Περιμένουμε τις δημόσιες εξηγήσεις τους.
Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: