Δημοσιογραφία εντυπώσεων: Λάθος ή σκοπιμότητα; …

ScreenHunter_15 Sep. 22 04.16Ένας 100% ψεύτικος τίτλος του Βήματος της Κυριακής για ένα ανύπαρκτο ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες!

Το πρωτοσέλιδο χτύπημα που είχε το Βήμα, χθες, άναψε φωτιές. «Βρήκαν…
μακεδονικά νομίσματα στην Αμφίπολη». Η είδηση ήταν τεραστίων διαστάσεων για την αρχαιολογία. Ειδικά για μία ανασκαφή που, σύμφωνα και με τον (αρχαιολόγο;) Αντώνη Σαμαρά, έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. «Βρήκαν μακεδονικά νομίσματα στην Αμφίπολη» λοιπόν σε μία ανασκαφή μάλιστα που, όπως μαθαίνουμε, δημιουργεί εντύπωση για το γεγονός πως δεν υπάρχουν προς το παρόν τουλάχιστον κινητά ευρήματα, αντικείμενα κτλ.

Ανοίγεις λοιπόν την εφημερίδα, πηγαίνεις κατευθείαν στη σελίδα 19 και, έκπληξη(!), στο ολοσέλιδο ρεπορτάζ δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για «μακεδονικά νομίσματα». Το παραμικρό. Ούτε μία λέξη! Καλά, μας δουλεύουν;

Τι δημοσιογραφία είναι αυτή από το Βήμα; Είναι όπως τότε που περιέγραφε την επίσκεψη Ερντογάν, μία επίσκεψη που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ γιατί ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή; Γιατί αυτός ο εντυπωσιακός αλλά 100% ψεύτικος τίτλος στην 1η σελίδα; Λάθος ή σκοπιμότητα; Και ρωτάμε γιατί με την Αμφίπολη και την κυβέρνηση, πολλά έχουν δει τα μάτια μας, πολλά πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων… Τι συνέβη λοιπόν;

Αναδημοσίευση: e-tetradio.gr

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: