Επιστολή Σκουρλέτη στο ΕΣΡ για το «κόψιμο» της ομιλίας Τσίπρα από τη ΝΕΡΙΤ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΣΡ να εξετάσουν εάν η μη μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ της ομιλίας του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ «είναι σύμφωνη με τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία και ιδίως με την αποστολή της Δημόσιας Τηλεόρασης» και να «πράξουν τα δέοντα»

Ολόκληρη η επιστολή του Π. Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Ι. Λασκαρίδη  και τα μέλη του ΕΣΡ:
«Κύριοι
Όπως έχει γίνει γνωστό μέσω του Τύπου, η φερόμενη ως Δημόσια τηλεόραση- ΝΕΡΙΤ, αρνήθηκε να μεταδώσει την ομιλία του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο ίδρυμα, στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου.
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας τις προηγούμενες ημέρες, τελικώς η ΝΕΡΙΤ, που θέλει να ονομάζεται Δημόσια τηλεόραση, δεν κάλυψε την ομιλία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, παρότι τονίσαμε εγκαίρως και με κάθε τρόπο στους υπεύθυνους ότι επρόκειτο για κορυφαία εκδήλωση του κόμματός μας. Η συνέχεια είναι γνωστή. Για λόγους ευθιξίας, παραιτήθηκαν ο Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ καθηγητής Α. Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής του, δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» της 17 Σεπτεμβρίου 2014, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Ανδρέας Ζούλας εκτιμά ότι δεν υπήρξε «ίση μεταχείριση» όταν αποφασίστηκε η μη μετάδοση της ομιλίας του Προέδρου μας και ότι ο χειρισμός «δεν είναι ούτε δίκαιος ούτε σοβαρός για ένα κρατικό μέσο». Ο Αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ επιρρίπτει  ευθύνες στον γενικό διευθυντή Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ, Β. Θωμόπουλο, αλλά και στην υφυπουργό Τύπου Σοφία Βούλτεψη για παρεμβάσεις στη ροή του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης και παράκαμψη των μελών του Δ.Σ. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ, (αρ.8, παρ. 4) το Ε.Σ. «εγγυάται την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. από κάθε μορφή κυβερνητικής ή άλλης παρέμβασης».
(το δημοσίευμα στο:
Κύριοι:
* Το Σύνταγμα στο αρ. 15 σημειώνει ότι: «Ο άμεσος έλεγχος του κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων…»
* Ο ιδρυτικός Νόμος της ΝΕΡΙΤ (4173/ 2013) σημειώνει (αρ.2 παρ.2): Η δημόσια ραδιοτηλεόραση υπηρετεί τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας και συμβάλλει στη διασφάλιση της πολυφωνίας. Έχει σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων…»
Ζητούμε από το Συμβούλιό σας να εξετάσετε εάν η μη μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ της ομιλίας του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου είναι σύμφωνη με τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία και ιδίως με την αποστολή της Δημόσιας Τηλεόρασης και να πράξετε τα δέοντα.
Με τιμή,
Πάνος Σκουρλέτης,
Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ»
Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: