Το γραφείο Σαμαρά καθοδηγούσε την ηγεσία των ναζί της Χρυσής Αυγής

Κανονικά, σε οποιαδήποτε σοβαρή και εξελιγμένη κοινοβουλευτική δημοκρατική χώρα (εντός πολλών ή λίγων εισαγωγικών), η σημερινή απολύτως τεκμηριωμένη αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών (του συν. Δημήτρη Ψαρρά) θα υποχρεώνε τον πρωθυπουργό να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και επομένως  η χώρα να οδηγηθεί αμέσως συντεταγμένα σε εκλογές. Το να επιβεβαιώνεται με αντράνταχτα στοιχεία  η καθοδηγητική σχέση του γραφείου του πρωθυπουργού Κ. Σαμαρά (μέσω του Γ.Γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου) με την ηγεσία των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης,  δεν είναι μια ακόμα …απερίσκεπτη ιδεολογική παρέκλιση κάποιου Λάκωνα της παραδοσιακής δεξιάς πολυκατοικίας που ζει ακόμα στην εποχή του «Μελιγαλά».  Είναι καραμπινάτη συνενοχή στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Δημήτρης Τρίμης

 

Μόνο στην «Εφ.Συν.»: Ο Μπαλτάκος καθοδηγούσε τη Χ.Α.

Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε απευθείας γραμμή με τον Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο έδινε οδηγίες πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος.

 

Ο άνθρωπος που έλυνε και έδενε στο μέγαρο Μαξίμου μέχρι την αποκάλυψη του βίντεο με τον Κασιδιάρη, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο πολύς Τάκης Μπαλτάκος δεν περιοριζόταν στις κοινωνικές επαφές και τα κουτσομπολιά με τους χρυσαυγίτες που φιλοξενούνταν σε γραφείο απέναντι από το δικό του.

Οπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση.

Μάλιστα, δεν παραλείπει να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.

 

* Αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

 

efsyn.gr

Advertisement