Μαχητικά ενάντια στη διαπλοκή για την ανασύνταξη της δημοσιογραφίας

dimosiografoi
Βιώνουμε την εποχή όπου το μαύρο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων το γκρίζο, έχουν εγκατασταθεί σε όλους τους χώρους εργασίας (όσοι απέμειναν δηλαδή) σε ολόκληρη την κοινωνία και ο φόβος με την ανασφάλεια έχουν ‘φωλιάσει’ για τα καλά στις ζωές μας.
Αυτή λοιπόν την δύσκολη εποχή με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίες να έχουν αποδομηθεί πλήρως, τα ταμεία να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, η ανεργία να έχει χτυπήσει ‘κόκκινο’ και η διαπλοκή στα Μ.Μ.Ε να έχει στήσει το δικό της ‘πάρτι’, έχουμε χρέος όχι απλά να ανασυνταχτούμε, αλλά να αγωνισθούμε με σθένος για να σταματήσουμε τον κατήφορο και ταυτόχρονα να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον κλάδο μας.

Σ’ αυτό τον αγώνα για την αξιοπρέπεια, την αλήθεια στην κοινωνία, την στήριξη των ταμείων μας και του αγγελιοσήμου, για το δικαίωμα στην απεργία και στην ελπίδα, η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ έχει και το μαχητικό δυναμικό αλλά και την βούληση να παλέψει αποτελεσματικά.
Στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ (17-18 Σεπτεμβρίου) για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 7ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, στηρίζουμε την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ για μία Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, (ΠΟΕΣΥ) περισσότερο μαχητική και διεκδικητική, απέναντι στα επόμενα μέτρα και τη νέα σκληρή πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση –τρόικα και εργοδοτικά συμφέροντα. Για να γίνει η ΠΟΕΣΥ ακόμη πιο αλληλέγγυα στους ανέργους, στους ανασφάλιστους ‘σκλάβους’ του διαδικτύου και μη, στους απλήρωτους επί μήνες συναδέλφους.

Σ’ αυτές τις εκλογές μία είναι η απάντηση. Η αποδοκιμασία όλων αυτών που έφεραν τον κλάδο μας και ολόκληρη την κοινωνία στη σημερινή δεινή κατάσταση ή έπαιξαν παιχνίδια στην πλάτη μας και η αποδοκιμασία έρχεται με την μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές και τη στήριξη της αγωνιστικής παράταξης ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ.
Η δύναμή μας είναι μεγάλη. Ας μην την σπαταλήσουμε.

Δίνοντας τη σωστή ‘απάντηση’ στην κάλπη στις 17 -18 Σεπτεμβρίου, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ποτέ δεν είναι αργά γι’ αυτούς που αγωνίζονται πραγματικά!

 

Γιώργος Καρζής


Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: