Ζήτημα Ευθύνης

dimosiografoi
Η συστράτευση με τη «Συσπείρωση» σε αυτές τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ είναι για μένα θέμα αξιοπρέπειας, ηθικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Σε μια εποχή που όλα γύρω μας τείνουν να μην είναι αναγνωρίσιμα -αν δεν είναι ήδη αγνώριστα- , με χιλιάδες συναδέλφους άνεργους, σε μια Ελλάδα που παραπαίει είναι ζήτημα τιμής να κάνουμε όλοι όσοι έχουμε συναίσθηση της οξύτητας των προβλημάτων, ό,τι μπορούμε για να επανακτήσουμε τα δικαιώματα που αποκτήθηκαν με επίπονους αγώνες και που τώρα εν ριπή οφθαλμού και με την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι των ιθυνόντων καταργούνται σκορπώντας και επιφέροντας τη δυστυχία, τη ματαίωση κάθε ονείρου, την αθλιότητα.
Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι, με υπερβάλλοντα ζήλο, αναπαράγουν τις «ειδήσεις» – ποτέ η πληροφορία δεν ήταν τόσο αλλοιωμένη, ποτέ η πραγματικότητα τόσο τερατωδώς παραμορφωμένη. Έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε όσο μπορούμε τους συναδέλφους μας που βρίσκονται στην ανεργία και στις διάφορες επινοήσεις «εργασίας» μαζί με όλους τους πολίτες που υποφέρουν.

Έχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε την αλήθεια στη σκέψη και στην έκφρασή της και να αγωνισθούμε για να γίνει και πάλι τιμητικό να λέγεσαι «δημοσιογράφος». Με λίγα λόγια να «αποδώσουμε στα πράγματα το αληθινό τους νόημα» με λέξεις και με πράξεις.
Τιτίκα Σαράτση

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: