Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος – Οι υποψήφιοι της ΕΡΤ

Εκλογές ΕΣΗΕΑ για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου

Εκλογές ΠΟΕΣΥ: Ανακοίνωση των εκπροσώπων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ
Μαζί ενάντια στο φόβο
Να ανοίξει η ΕΡΤ τώρα

Είμαστε αυτοί οι οποίοι και πριν πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ δίναμε το δυναμικό «παρών» στους αγώνες για την απεξάρτηση της ΕΡΤ από τον κυβερνητισμό και την χειραγώγηση.

Είμαστε αυτοί οι οποίοι και πριν την 11η Ιουνίου , με συγκεκριμένα στοιχεία αποδείξαμε ότι η διαφθορά και οι αμαρτίες στην ΕΡΤ είχαν ονοματεπώνυμο και πολιτικό πρόσημο.

Είμαστε αυτοί που ζητήσαμε την «κάθαρση» και τον εξορθολογισμό της ΕΡΤ επιμένοντας στην αναγκαιότητα για την ενίσχυση του «δημόσιου» χαρακτήρα της, που αρνηθήκαμε την επιχείρηση συρρίκνωσης και απαξίωσης της ΕΡΤ, προς όφελος των ιδιωτικών καναλιών.

Είμαστε αυτοί που από την πρώτη στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση «έριξε το μαύρο» στην ΕΡΤ , επιχειρώντας να στείλει το μήνυμα του φόβου σε ολόκληρη την κοινωνία ,αντισταθήκαμε στο πραξικόπημα και πρωτοστατήσαμε να μετατραπεί το προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής σε κέντρο αγώνα και συσπείρωσης όλων εκείνων που ασφυκτιούν στην ισοπέδωση της ζωής τους.

Είμαστε αυτοί που συγκρουστήκαμε με τα ΜΑΤ στην Μεσογείων για να μην μπεί το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Είμαστε αυτοί που δεν μπήκαμε στο δίλημμα να συμμετέχουμε ούτε στην ΔΤ μα ούτε και στην ΝΕΡΙΤ, στο όνομα του ρεαλισμού και ή της ανεργίας..

Όλοι εμείς επιμένουμε πως η ΝΕΡΙΤ είναι «μόρφωμα» και υποκατάστατο του «μαύρου». Όλοι εμείς αρνηθήκαμε με την συμμετοχή μας , ακόμη και με την υποβολή των δικαιολογητικών στον διαγωνισμό να νομιμοποιήσουμε το πραξικόπημα και την διάλυση της ΕΡΤ.

Όλοι εμείς δίνουμε καθημερινά την μάχη μέσα από την αυτοδιαχειριζόμενη και ελεύθερη ΕΡΤ να παραμείνει ζωντανό το αίτημα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, η οποία δεν θα είναι κυβερνητική και θα δίνει βήμα σε όσους σήμερα είναι αποκλεισμένοι από το μιντιακό σύστημα διαπλοκής.

Ολοι εμείς είμαστε ρεαλιστές. Πιστεύουμε ότι η ΕΡΤ θα ξαναλειτουργήσει σύντομα και ότι θα ξαναβρεθούμε νικητές στο Ραδιομέργαρο. Χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν δίνονται .

Συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» γιατί είναι η παράταξη εκείνη που χωρίς ταλαντεύσεις , διλήμματα και υποκρισία στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Η ενίσχυση των δυνάμεων της Συσπείρωσης στην νέα Διοίκηση της ΠΟΕΣΥ είναι εγγύηση για την ενδυνάμωση του αγώνα μας, εγγύηση ότι η ΕΡΤ θα ξαναλειτουργήσει. Η ψήφος σας είναι η δύναμη μας. Η ενεργή συμμετοχή σας και όχι η ανάθεση είναι το αποτελεσματικότερο όχημα για να ακυρωθούν τα δικά τους σχέδια τους και να πραγματοποιηθούν τα δικά μας όνειρα.

 

Αγγελόπουλος Προκόπης

Ακριώτου Δήμητρα

Γιουκάκης Γιώργος

Δρόσου Σοφία

Ζέρβα Έφη

Καββαδία Αννέτα

Καρίκης Κώστας

Κατσίμη Μαριλένα

Κονταξή Μαρία

Κορόβηλας Νίκος

Κωνσταντακάκη Αννα

Λέκκα Καλλιρόη  

Μαραθιάς Ανδρέας

Ξυνού Εύη

Παπαζαχαρίου Γιώργος

Παπανικολάου Ρένα

Ροδίτης Ανδρέας

Χαλβατζάκης Κώστας

Χαρίτος Πάνος

Χριστακάκη Αλεξάνδρα

Τσίγκα Τζούλυ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

Συναδελφισες/οι

Οι εκλογές της ΠΟΕΣΥ είναι ένα ακόμα πεδίο μάχης για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Είναι ένα ακόμα πεδίο μάχης για την υπεράσπιση της δημόσιας ενημέρωσης, για να ακυρωθούν στην πράξη οι πρακτικές και οι πολιτικές του «μαύρου» που στραγγαλίζουν και ποδηγετούν την ενημέρωση του λαού.

Το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ έρχεται σε μια χρονική συγκυρία η οποία είναι πολύ κρίσιμη και για το μέλλον του δημοσιογραφικού κλάδου. Λίγες μόνο εβδομάδες μετά το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που παρέδωσε γη και ύδωρ στους μεγαλοκαναλάρχες, ο δημοσιογραφικός κλάδος βρίσκεται σε ένα σημείο όπου θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες και πολύ σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον όλων μας.

Χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες συνάδελφοι έχουν δει τις εργασιακές τους συνθήκες να επιδεινώνονται δραματικά. Συλλογικές συμβάσεις δεν υπάρχουν, οι ατομικές κατάπατούν σχεδόν κάθε δικαίωμα, οι πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής  μισθών είναι καθεστώς, οι συνάδελφοι στις γαλέρες του διαδικτύου παραμένουν «αόρατοι».

Χρειάζεται συλλογικότητα, μαχητικότητα, νέες ιδέες και αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Χρειάζονται άνθρωποι που θα είναι έτοιμοι να παλέψουν να αντιστρέψουμε το ρεύμα που οδηγεί τον κλάδο στο τέλμα, άνθρωποι που έχουν δώσει αγώνες, που υπήρξαν ανυποχώρητοι στις αρχές τους βάζοντας ισχυρά αναχώματα στην επίθεση που δεχόμαστε όλοι τα τελευταία χρόνια. Άνθρωποι που όρθωσαν ανάστημα στους χώρους εργασίας, που δεν συναίνεσαν με την εκμετάλλευση, τις περικοπές και τις απολύσεις που επιβάλουν οι εργοδοσίες, άνθρωποι που είπαν «όχι» στο «μαύρο», όχι στο μόρφωμα της ΔουΤου και τη στρέβλωση της ΝΕΡΙΤ.

Ως εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις υποψηφιότητες των αγωνιζομένων εργαζομένων της ΕΡΤ σε όλα τα ψηφοδέλτια που συμμετέχουν και στελεχώνουν για το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο με την ψήφο τους. Πρόκειται για συναδέλφους που έχουν αποδείξει εαυτούς μέσα από τις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, που δίνουν καθημερινά τη μάχη με αποφασιστικότητα, ευρηματικότητα, πίστη και ελπίδα, χαρακτηριστικά απολύτως απαραίτητα για τις δυσκολίες που υπάρχουν μπροστά μας.

Καλό αγώνα σε όλους.

ΜΑΧΗ ΝΙΚΟΛΑΡΑ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

Ανάδειξη αντιπρόσωπων στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ στις 17 – 18/9 - Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος - Οι υποψήφιοι της ΕΡΤ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: