Όταν η αστυνομία αντιμετωπίζει με ντεπόν τη ρατσιστική βία

 

 
 

«Ήμουν μέσα στα αίματα.Γυρνούσε το κεφάλι μου, πονούσα και μου έλεγαν να πάρω ντεπόν» λέει ο 23χρονος Χάμεντ Αμπντούν μετανάστης δεύτερης γενιάς από την Αίγυπτο, Νούβιος στην καταγωγή.

Ρεπορτάζ: Μαρία Λίλα, κάμερα: Βασίλης Νούσης 

Στις 12 Οκτωβρίου του 2012 είχε ξεκινήσει από το σπίτι του στη Βούλα για να συναντήσει κάποιον φίλο του πατέρα του που θα κανόνιζε τα έξοδα μετάβασης των γονιών του στη Μέκκα.

Είχε πάνω του, όπως θυμάται 600 δολάρια, όμως δεν έπεσε θύμα κλοπής, αλλά τυφλής ρατσιστικής βίας από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Με όπλα, λοστούς και σκυλιά τού επιτέθηκαν στο τέρμα των τρόλεϊ, στην πλατεία Αττικής, με αποτέλεσμα να χάσει την όραση από το αριστερό του μάτι.

«Έλεγα στους αστυνομικούς που έφθασαν αρκετή ώρα αργότερα, ότι ήταν χρυσαυγίτες, αλλά εκείνοι επέμεναν ότι έπρεπε να κάνω μήνυση κατά αγνώστων και με κρατούσαν στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα αντί να καλέσουν ασθενοφόρο» τονίζει με πόνο και παράπονο για τις εγχειρήσεις που ακολούθησαν με την ελπίδα να αποκατασταθεί η όρασή του. Οι ελπίδες να βελτιωθεί θα ήταν σήμερα περισσότερες αν είχε διακομιστεί, εγκαίρως, στο νοσοκομείο.

 

Και οι δράστες της επίθεσης θα είχαν εντοπιστεί, αν ο φόβος δεν κρατούσε κλειστά τα στόματα των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, στην πλατεία Αττικής πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μια γυναίκα που κατέβηκε μαζί του από το τρόλεϊ είπε: «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, περίμενε να έρθει η αστυνομία» ενώ από μακριά οι περαστικοί έλεγαν: «Κρίμα για αυτά που γίνονται».

 

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: