Προσοχή, προσοχή! Κυκλοφορούν ανάμεσά μας δύο Πρετεντέρηδες!

Ο παλαιός Πρετεντέρης ζει και βασιλεύει, κρύβεται ενδεχομένως σε κάποιο ερημονήσι και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει και να αρχίσει να γράφει τα αντίθετα από εκείνα που γράφει ο σημερινός Πρετεντέρης.

του Γιώργου Αναδρανιστάκη (από την ΑΥΓΗ)

Και όμως, υπάρχουν δύο Πρετεντέρηδες, το αποκάλυψε η ΑΥΓΗ στο φύλλο της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014. Ο ένας Πρετεντέρης έδρασε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009, ίσως και λίγο αργότερα, μετά εξαφανίσθηκε και τη θέση του πήρε ένας άλλος Πρετεντέρης, ο οποίος συνεχίζει να δρα ανενόχλητος μέχρι σήμερα. Ο νέος Πρετεντέρης έχει την ίδια εμφάνιση και το ίδιο στυλ γραφής με τον παλαιό Πρετεντέρη, οι απόψεις τους όμως είναι εντελώς διαφορετικές και τούτο αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστούς ανθρώπους.

Στις 17/1/2009 ο παλαιός Ιωάννης Πρετεντέρης έγραφε στη ΒΗΜΑ τα κάτωθι: «Εξ όσων γνωρίζω , πουθενά στο Σύνταγμα δεν γράφει ότι το ΠΑΣΟΚ υποχρεούται να ξαναψηφίσει τον Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακόμη χειρότερα, το Σύνταγμα ουδόλως απαγορεύει σε ένα κόμμα να χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή για να οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές. Το αντίθετο. Το Σύνταγμα συνδέει ευθέως την προεδρική εκλογή με τις βουλευτικές εκλογές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν βλέπει κανένα ατόπημα, αν τις συνδέσει και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί τα λέω αυτά; Διότι αδυνατώ να αντιληφθώ το θεσμικό ατόπημα που (σύμφωνα με τη ΝΔ) θα διαπράξει το ΠΑΣΟΚ οδηγώντας σε αδιέξοδο την προεδρική εκλογή».

Πέντε χρόνια αργότερα, την 1/9/2014, ο νέος Πρετεντέρης έγραφε στα ΝΕΑ τα κάτωθι: «»Η επιστροφή από τις διακοπές συνοδεύεται από ένα εξαιρετικά απλό ερώτημα: Ποιον συμφέρει να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να γίνουν εκλογές;. Η απάντηση είναι εξίσου απλή: κανέναν. Εκτός ίσως από κάποιους ανεγκέφαλους ή τυχοδιώκτες. Μια εκβιαστική προσφυγή στις κάλπες θα οδηγήσει τη χώρα σε βαθύτατο διχασμό, ο οποίος δεν θα γεφυρωθεί το βράδυ των εκλογών, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Υπενθυμίζω ότι το 2009 η ανερμάτιστη επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να μπλοκάρει την προεδρική εκλογή οδήγησε μεν σε εκλογές, αλλά τον άφησε χωρίς συμμάχους και χωρίς στοιχειώδη συναίνεση τη στιγμή του Μνημονίου- τη συνέχεια την ξέρουμε… Όταν κατουράς στη θάλασσα, θα το βρεις στο αλάτι, έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης». Δύο διαφορετικοί άνθρωποι, δύο εντελώς διαφορετικές απόψεις. Λογικό.

Μην ανησυχείτε, δεν έχουμε μπροστά μας κάποια τραγική υπόθεση σαν αυτή που περιγράφει ο Σαραμάγκου στο περίφημό βιβλίο του «Ο άνθρωπος αντίγραφο». Εκεί ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει κάποιον που είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον και μετά από πολλές περιπέτειες τον σκοτώνει, διότι δεν μπορεί να συνυπάρχει με το αντίγραφό του. Εδώ δεν έχουμε φόνους και τα τοιαύτα. Ο παλαιός Πρετεντέρης ζει και βασιλεύει, κρύβεται ενδεχομένως σε κάποιο ερημονήσι και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει και να αρχίσει να γράφει τα αντίθετα από εκείνα που γράφει ο σημερινός Πρετεντέρης.

Είναι θέμα χρόνου. Και χρήματος.

 

– See more at: http://www.left.gr/news/prosohi-prosohi-kykloforoyn-anamesa-mas-dyo-pretenterides#sthash.28SFcAOL.dpuf

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: